2024. április 18. 23:24
KezdőlapWheelieAlonso bevállalta az Aprilia ajánlatát Espargaró helyett

Alonso bevállalta az Aprilia ajánlatát Espargaró helyett

Természetes a címben is látható kijelentés csupán a keddi közös viccelődés része, amikor az Alpine Forma 1-es csapata és az Aprilia MotoGP-s alakultainak versenyzői egy közös edzésen vettek részt.

Motorsportos világok mérkőztek meg kedden, amikor az Aprilia Racing versenyzői, Aleix Espargaró és Maverick Viñales az Alpine F1-es versenyzőpárossal, Fernando Alonsóval és Esteban Oconnal töltötték az edzésnapot. A közös gyakorláson mind a négy pilóta, Aleix Espargaró, Maverick Viñales, Fernando Alonso és Esteban Ocon is részt vettek. Az Aprilia párosa a kétszeres F1-es világbajnok, Alonso edzőközpontjában teljesítették a gyakorlónapot az észak-spanyolországi Oviedo mellett, ahol gokartozással és minimotorokkal köröztek a pályán.
A pálya a legmagasabb szintű nemzetközi versenyek megrendezésére jóváhagyott és maga Fernando Alonso által tervezett aszfaltcsík, ahol találkozhatunk a kétszeres F1-es világbajnok kedvenc kanyarjaival: a suzukai ívekkel, a pármai sikánnal, a valenciai utolsó kanyarral és a jaramai első kanyarral, így Európa egyik legjobb gokartpályája.

A jövő hétvégi Olasz Nagydíjra és a hétvégi spanyol F1-es fordulóra való tökéletes felkészülés jegyében a kvartett négy és két keréken is párbajozott. Ráadásul Espargaró és az Aprilia szerződési vitája is véget érhetett, Fernando Alonso ugyanis lecsapott rá, hogy helyette ő ír alá az Apriliával szerződést a következő szezonra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aprilia (@aprilia) által megosztott bejegyzés

Forrásmotogp.com