2022. december 05. 21:40
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapWheelieForma-1-es teszt Fabio Quartararo álma

Forma-1-es teszt Fabio Quartararo álma

- Hirdetés -

Valentino Rossi nyomdokaiba szeretne lépni egy Forma-1-es teszttel a vb-címvédő, most is éllovas Fabio Quartararo. Szerinte úgysincs olyan nagy különbség két és négy kerék között.

Bő tíz évvel ezelőtt azzal volt tele a nemzetközi (és nyilván a magyar) sportsajtó, hogy Valentino Rossi a Forma-1-be vágyik. Ennek érdekében, ha már olasz, lehetőséget kapott a Ferrari tesztelésére is. Ki tudja, talán az újságírók is ráerősítettek akkor erre, mindenesetre komolyan felmerült, hogy Rossi nagy elődöket megidézve két kerékről négyre váltson. Végül nem lett belőle (sem) a következő John Surtees, mindenesetre sokan játszottak el akkor a gondolattal, mi lenne, ha… Később a Doktor aztán még egyszer járművet cserélt Lewis Hamiltonnal, végül aztán, bár az autóversenyzésben, de nem a Forma-1-ben találta meg a számításait.

A jelenlegi MotoGP-mezőny egyik legnagyobb sztárja Fabio Quartararo. A francia tavaly világbajnoki címet szerzett, és idén is vezeti a tabellát – igaz, Aleix Espargaró komolyan meghajtja őt a pénzéért. És Rossihoz hasonlóan most Quartararo is ugyanazt a vasat üti: a Forma-1-es teszt lehetőségét.

- Hirdetés -

Álmom beszállni egy Forma-1-es gépbe és tesztelni azt” – vall legmélyebb vágyairól Quartararo. “Ráadásul több bennünk, versenyzőkben a közös, mint azt az ember elsőre gondolná. Most igyekszem a megfelelő emberekre nyomást gyakorolni, hogy ez a teszt létrejöhessen.

- Hirdetés -

Laikus szemmel nézve a MotoGP és a Forma-1 két, nagyon távoli világnak tűnik. Quartararo viszont nem ért egyet ezzel. “Nyilván mindkettőhöz nagyon jó fizikum kell. Egy Forma-1-es verseny hosszabb, mi viszont sokkal többet mozgunk a motoron. Mindkét helyen kiváló koncentrációra van szükség, és a Forma-1-ben, valamint a MotoGP-ben is borzasztó precíznek kell lenni. A két sport egyre inkább közeledik egymáshoz. Mindkét esetben lenyűgöző az egyenesekben, de még a kanyarokban is a sebesség. És többen voltak már a történelemben, akik valamikor F1-es autót is kipróbálhattak.

- Hirdetés -
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)