2024. április 25. 23:02
KezdőlapWheelieÉv végén tesztelhet Forma-1-es autót Quartararo

Év végén tesztelhet Forma-1-es autót Quartararo

Fabio Quartararo nem titkolt vágya az, hogy Forma-1-es autóba pattanhasson tesztelni. Erre év végén keríthet sort a hírek szerint.

Fabio Quartararo a napokban azt ecsetelte, hogy mennyire szívesen tesztelne Forma-1-es autót. Ezzel egyébként Valentino Rossi nyomdokaiba léphetne, akinél nagyjából másfél évtizede komolyan felmerült, hogy a száguldó cirkuszba szerződik. A Doktor bár biztató teljesítményt nyújtott a Ferrarival akkortájt, erre végül soha nem került sor.

Quartararo a hétvégén hazája versenyén, a Francia Nagydíjon vendégeskedett.

Nagyon komolyan dolgozunk a Forma-1-es tesztlehetőségen az év végére, szóval most nagyon szurkolunk, hogy ez összejöjjön” – mondta Quartararo a Paul Ricard-i rajtrácson. „Tudom, hogy a Forma-1 elég más műfaj, de nagyon tetszik, amit látok. Remélem, egy nap autóba ülhetek.

Ted Kravitz, a Sky Sports riportere elég jól értesültnek tűnik Quartararo F1-es tesztjével kapcsolatban. „Quartararo év végén tesztelhet Forma-1-es autót a Mercedes jóvoltából. Érdemes lesz várni erre, biztos, hogy jó lesz.

Korábban, még aktív versenyzőként, Valentino Rossi is cserélt járművet Lewis Hamiltonnal. A crash.net információi szerint most is hasonlóra kerülhet majd sor. Fabio Quartararo, egyelőre még tét nélkül, a hétvégén már be is ülhetett a Mercedes Forma-1-es autójába – egyelőre csak egy fotó erejéig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fabio Quartararo (@fabioquartararo20) által megosztott bejegyzés

Fabio Quartararo vb-címvédőként jelenleg is éllovas. Igaz, pont a nyári szünet előtti utolsó versenyen, a holland TT-n komolyat hibázott, így előnye 21 pontra olvadt Aleix Espargaró előtt.

Forráscrash.net