2024. április 19. 22:26
KezdőlapMotoGPMir szerint 2020-at idézi az idei szezon

Mir szerint 2020-at idézi az idei szezon

A versenyek vége alakul igazán jól Joan Mir számára, aki szerint ez egy olyan év lehet, mint 2020 is volt. Reméli, hasonló eredménnyel.

Csapattársával, Álex Rinsszel ellentétben Joan Mir egyelőre nem tudott dobogóra állni a 2022-es MotoGP-szezon során. Míg Rins Argentínában harmadik, majd Austinban második volt, addig Mir számára akár Termasban, akár Texasban csak egy negyedik hely jött össze. Ezzel együtt a 2020-as világbajnok nem elégedetlen, sőt.

Azt gondolom, Európában összerakhatjuk azt a puzzle-t, amiből most még hiányzott pár darab” – fogalmazott Mir még Austin után. „De már Argentínában futottunk egy nagyon jó versenyt, és a mandalikai esőben is. Katarban még hiányzott valami, de az igazság az, visszatekintve arra a futamra, hogy egyre jobban érzem magam. Egyre inkább olyan versenyeket futunk, mint 2020-ban, amikor a versenyek végén tudtunk erősek lenni.

Ebből pedig hosszabb távon is 2020-szerű év lehet Mir szerint. „Folytassuk így. Ha minden össze tud állni, akkor megint egy jó eredményt érhetünk el év végén. Főleg úgy, hogy egyébként Austinban úgy értünk el jó eredményt, hogy egyébként nem igazán szeretek ott versenyezni. Itt valami mindig hiányzik. És az, hogy még így is negyedik tudtam lenni, nagyszerű hír. Ez azt jelenti, hogy előreléptünk. Egy negatívan induló versenyt tudtunk pozitívan befejezni. Előzni tudtam, és jól éreztem magam. Jelenleg nagyon elégedett vagyok mindennel, ami jelenleg történik. A negyedik hely nem a legjobb pozíció, annál az ember még ötödik is szívesebben lesz, de mindegy. Jó jelenleg minden.

Joan Mir jelenleg negyedik a vb-tabellán 46 szerzett ponttal négy verseny alatt.