2024. április 19. 22:14
KezdőlapMotoGPMegvan Bastianini 3. sikere az idényben

Megvan Bastianini 3. sikere az idényben

Nem mindennapi izgalmaknak lehetett tanúja az a 110.000 főből álló nézőközönség, aki ma a francia nagydíj helyszínére látogatott.

Enea Bastianini idei harmadik győzelmét zsebelte be, így a világbajnoki pontversenyben felverekedte magát a harmadik helyre. Mindössze 8 ponttal van lemaradva a helyi hős, Fabio Quartararo mögött, aki ma a 4. helyen hozta be a Yamahát.

A mai nap csalódása egyértelműen Pecco Bagnaia, aki remekül kezdte a futamot, ám végül csalódottan sétált végig a bokszutcán bukását követően.

A dobogós versenyzők nyilatkozatai következnek:

Enea Bastianini (1):

„Valóban nagyon örülök ennek a győzelemnek, főleg azért, mert rettenetes hétvégén vagyunk túl. Nagyon sokat buktam, ami jelentősen megnehezítette a helyzetemet. A verseny alatt egész jó volt a tempóm. Amikor utolértem Peccót, tudtam, hogy rajta kell maradnom. Végül a kettes kanyarban előztem meg azért, hogy bosszantsam. Végül bejöttek a számításaim, és elsőként végeztem. A csapat nagyszerű munkát végzett, nagyon boldog vagyok.”

Jack Miller (2):

„Nagyszerű érzés újra a dobogón zárni. A legutóbbi két versenyen szenvedtem, sehogy nem jött ki a lépés. A srácok elöl valóban gyorsak voltak. Peccónak nagyobb volt a tempója, így sajnos nem tudtam vele mit kezdeni. Láttam, hogy Bastianini közeledik, támadásba lendült, nem tudtam kivédeni. A verseny vége felé sikerült közelebb kerülnöm, de Enea nagyon erős volt. Nagyszerű érzés itt állni ez előtt a hihetetlen francia közönség előtt.”

Aleix Espargaró (3):

„Ez volt az eddigi legnehezebb futam számomra. Nagyon-nagyon kimerültem. A motor eleje egyfolytában inogott. Nem voltam elég gyors és nagyon sokan elestek. Két-három alkalommal én is majdnem. Mindig, amikor közel értem Millerhez, egyből gond volt a motor elejével, szóval tartanom kellett bizonyos távolságot. Mindezt úgy, hogy Fabio szorosan ott volt mögöttem. A féktávokon erős tudtam lenni, szóval nem tudott megelőzni. Nem követtem el hibát, és ez a lényeg.”