2024. április 23. 21:44
KezdőlapSupersportSebestyén Peti egy 14. hellyel zárta a misanói hétvégét

Sebestyén Peti egy 14. hellyel zárta a misanói hétvégét

A PS56 Team sajtóközleménye.

14. helyen fejezte be a vasárnapi versenyt a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti. Bár pozícióban elmaradt a szombati eredménytől, köridőben sokat javult a magyar pilóta, így összeségében a csapat jó előrelépésként értékelte a hétvégi teljesítményt.

A 16. pozícióból indulva Sebestyén Peti a 14. helyen fejezte be a futamot, ám az előző napnál sokkal jobb köridőket motorozva. A csapat munkáját Massimo Roccoli segítette a hétvégén, aki néhány vezetéstechnikai javaslatot tett Peti versenyzési stílusára, amit a vasárnapi napon már próbált is megvalósítani a magyar pilóta.

Peti Misanóban. Fotó: PS56 Team

„Kicsit más stílusban kell megfékeznem a motort Massimo és a telemetria adatok alapján, ami nyilvánvalóan nem egyszerű küldetés egyik napról a másikra. Egyértelműen többet vártam a vasárnapi naptól, de azt kell elraktároznunk most, ami pozitív, így a csapattal továbbra is keményen dolgozunk, hogy sikerüljön végre egy mindenkihez méltó eredményt elérni. A nyári, szellősebb versenynaptár mellett igyekezni fogok minél többet motorozni és készülni a következő kihívásokra.” – mondta el a HUMDA pilótája.

A Supersport-világbajnokság következő fordulóját július 15-től Donington Parkban rendezik majd meg.