2024. április 25. 07:26
KezdőlapSuperbikeRea biztosan marad a WSBK mezőnyében - de melyik csapattal?

Rea biztosan marad a WSBK mezőnyében – de melyik csapattal?

‘Jövőre is rajthoz állok, és alig várom’ – Jonathan Rea 2023-ban is WorldSBK-pilóta marad, bár még nem tudni, hogy melyik csapat színeiben.

A hatszoros WorldSBK-bajnok szenzációsan teljesített az első néhány fordulóban í 2022-es szezonban. Bár Álvaro Bautista 36 ponttal vezet előtte a tabellán, Rea továbbra is komoly vetélytárs a bajnoki küzdelemben.

A Kawasaki versenyzőjét, aki az idei szezonban eddig öt futamot nyert meg – egyel kevesebbet, mint Bautista – nem először hozták kapcsolatba a Ducatihoz való átigazolással, mielőtt az olasz gyártó leigazolta Bautistát egy újabb szezonra.

És bár ez nem akadályozta meg, hogy a pletykamalom beinduljon, úgy tűnik, Rea számára a Kawasakinál való maradás a legjobb megoldás, ha 2023-ban bajnoki címre pályázik.

A 2022-es szezon ötödik fordulójának hétvégi, Donington Parkban megrendezésre kerülő futama előtt Rea megerősítette, hogy a következő szezonban is a Superbike mezőnyében marad, bár a csapatot még nem erősítették meg.

Valójában a tárgyalások még senkivel sem kezdődtek el igazán, ami arra utal, hogy egy meglepetésszerű átigazolás is megtörténhet, bár ez továbbra is valószínűtlen.

Bautista és a Ducati további együttműködése „természetes lépés”mondja Rea
„Álvaro szerződése [a Ducatival] egy természetes lépés, jó munkát végez és versenyképes, így természetes, hogy folytatja. Ami engem illet, nélam most jött el a kulcs időszak.”

„Egy biztos, hogy nem fogok otthon ülni és nézni a versenyeket; a menedzserem idejön a hétvégén, és mindent át fog látni. Aztán a következő napokban vagy hetekben lesz kommunikáció. Izgalmas idők járnak, de jövőre már a WorldSBK-ban állok rajthoz, és már alig várom!”

Forráscrash.net