2024. március 29. 16:47
KezdőlapMotoGPQuartararo tudja, meredek lesz Silverstone

Quartararo tudja, meredek lesz Silverstone

Karrierje első hosszúkörös büntetését kapta a nyári szünet előtt Fabio Quartararo. A francia tudja, hogy így nem lesz egyszerű, de ez még jobban motiválja.

Az egész évben rendkívül stabilan versenyző Fabio Quartararo Assenben megingott. A francia vb-címvédő és vb-éllovas a Holland TT során épp Aleix Espargarót próbálta megelőzni, amikor elcsúszott, és kicsi híja volt, hogy legnagyobb riválisát is vigye magával. Később aztán még egyszer bukott, az már versenye végét jelentette.

A francia számára ráadásul utóélete is volt hibájának, hiszen a hamarosan következő Brit Nagydíjra megkapta karrierje első hosszúkörös büntetését. Ez persze csak még inkább feltüzeli őt, bár tudja, nem lesz egyszerű dolga Silverstone-ban.

Nagyon várom már Silverstone-t, tavaly nyerni tudtam itt” – fogalmaz optimistán Quartararo. „Idén nyilván nem lesz egyszerű a körülmények miatt, de hogy őszinte legyek, ez (a hosszúkörös büntetés) csak még jobban motivál arra, hogy jól teljesítsek.

Nullázásának köszönhetően Fabio Quartararo előnye 21 pontra olvadt Aleix Espargaróval szemben. A katalán motoros apriliás karrierje legelső dobogóját pont Silverstone-ban ünnepelhette a tavalyi szezon folyamán, amikor harmadikként intették le. Azt a versenyt egyébként pont a később vb-címig masírozó Quartararo nyerte.

Forráscrash.net