2024. április 25. 23:00
KezdőlapMotoGPRossi egykori csapattársa elárulta, visszatérhet-e a Yamahához

Rossi egykori csapattársa elárulta, visszatérhet-e a Yamahához

Maverick Viñales elégedett az Apriliánál elért teljesítményével, ezért nem lát okot arra, hogy fontolóra vegye a Yamahához való visszatérést.

Viñales a 2021-es MotoGP-szezon közepén szakított a Yamahával, mivel úgy érezte, hogy a gyártó nem támogatta eléggé és nem hallgatott rá, így a spanyol versenyző úgy ítélte meg, hogy az Apriliánál lel biztos jövőre.

Annak ellenére, hogy az eredményei nem érték el az elvárt szintet, a noalei gyártó mégis bizalmat szavazott Viñalesnek, és úgy tekintettek rá, hogy ő lehet az a versenyző, aki képes lesz megszorongatni a visszatérő Marc Márquezt.

Viñales még mindig nem nyert az Apriliával, bár egy abszolút pozitív példa áll előtte Aleix Espargaró személyében, aki 2022-ben sokáig esélyes volt a világbajnoki címre.

„Mindketten azért harcolunk, hogy az Aprilia világbajnok legyen, ez teljesen egyértelmű.” – mondta Viñales a Corsedimoto.com-nak nyilatkozva.

„Úgy gondolom, hogy a csapatban nagyszerű az összhang, ez alapján abszolút van esélyünk.”

Miután Viñales távozott a Yamahától, Franco Morbidelli került a helyére, Quartararo pedig hiába lett világbajnoki második a tavalyi évben, nagyon sok problémája volt a motorral, amit számtalan alkalommal szóvá is tett.

„Nem tudom, mit mondott Quartararo, mert évek óta nem próbáltam ki a motort. Ami a Yamahához való visszatérést illeti, nem mennék vissza. Nem azok miatt mondom ezt, akikkel jó volt a kapcsolatom, egyszerűen úgy éreztem, hogy váltanom kell.”