2024. április 23. 08:11
KezdőlapMotoGPMorbidelli: Mi kimondjuk, hogy valaki korábban s*ggfej volt

Morbidelli: Mi kimondjuk, hogy valaki korábban s*ggfej volt

A Yamaha versenyzője, Franco Morbidelli nyíltan beszélt a VR46-os kollégái elleni küzdelmekről és a Termasban rendezett sprintversenyen nyújtott teljesítményéről.

Franco Morbidelli nem mindennapi teljesítményt nyújtott a szombati sprintversenyen Termas de Río Hondán. Az olasz a verseny korai szakaszában még vezetett is. Végül „Franky” a Yamaha YZR-M1-gyel a 4. helyen ért célba, és a bokszban lelkes tapsvihar fogadta.

Bár a végén 1,5 másodperccel maradt le a dobogóról, a pilóta végre ismét boldog volt.

„Jó volt. Jól indultam, de aztán egy kicsit túlságosan izgatott lettem. Az első kanyarban volt az az egy vizes folt, és megijedtem, ezért széles ívet választottam, így visszaestem. Aztán azonban újra át tudtam venni a vezetést. Hihetetlenül jó érzés volt. Az én potenciálom alacsonyabb volt, mint a Ducati versenyzőké. Örülök negyedik helynek, a csapat megérdemli, mert nagyon kemény munka van mögötte.” ─ jegyezte meg Morbidelli a SPEEDWEEK.com-on.

Rossi versenyzője nagy felzárkózást mutatott be, de a győzelem nem sikerült neki a sprintfutamon

A Yamaha közel sem tűnt olyan esélytelennek a hosszú egyenesben, mint azt gondolták: „Ez a csapatnak és Marmorini mérnöknek jár. Nagyszerű munkát végeztek. Idén sokkal jobb motorunk van. de még mindig vannak területek, amelyek fejlődésre szorulnak. Például a tapadás nem az erősségünk.”

„Tele vagyok örömmel. Bár nem tudom, hogy látszik-e rajtam. A motor most egy remek alap, amire lehet építeni. Meglátjuk, hogy meg tudjuk-e oldani a többi problémát. Nem szabad elbíznom magam, és a mai futamra kell gondolnom.”

Marco Bezzecchivel és Luca Marinivel való küzdelemről Morbidelli így nyilatkozott: „Nagyon jó barátok vagyunk. Nekünk nem okoz gondot kimondani, hogy valaki korábban s*ggfej volt. Azt hiszem, ez a pályán is látszik, ahogyan egymás között és a többi ellenféllel harcolunk.”