back to top
2024. július 27. 02:56
KezdőlapMotoGPSokat vár a mai versenytől a gyakran még mindig „kistestvérként” kezelt pilóta

Sokat vár a mai versenytől a gyakran még mindig „kistestvérként” kezelt pilóta

Miután a kvalifikáció mindkét szakaszán végigsöpörve megszerezte első pole pozícióját a királykategóriában, Álex Márquez kissé eufórikus hangulatban vágott neki a sprintversenynek Argentínában. Az ötödik hely azonban csalódást okozott számára.

A Termas de Río Hondóban rendezett sprint első etapjának csatája már a második körben kellemetlen következményekkel járt volna a pole pozíciót megszerző Álex Márquez számára. Egy riasztó megingást követően rövid időre sikerült kicsit megnyugodnia, mielőtt újra harcba szállt volna az első helyekért. Szombaton már volt némi bukási tapasztalata a Q1 utolsó körében, de ez nem akadályozta meg a fiatalabb Márquezt abban, hogy bejusson a Q2-be, és ott az utolsó percekben a leggyorsabb időt érje el a slickeken a felszáradó pályán. A Gresini Ducati újoncának ez volt az első MotoGP pole-ja.

Rossi versenyzője nagy felzárkózást mutatott be, de a győzelem nem sikerült neki a sprintfutamon

Álex Márquez ugyan a Moto2-es géposztály 2019-es világbajnoka, de gyakran még mindig „a kistestvérként” kezelik. Mióta csatlakozott Fausto Gresini 2022-es Desmosedici csapatához, a katalán már elég sokat letett az asztalra, és többször megmutatta, hogy képes az első helyezésekért harcolni.

„Kicsit többet vártam volna” ─ ismerte el a sprintben elért ötödik hely után a spanyol versenyző, szavait a SPEEDWEEK.com idézi.

„Minden nap új trükköket tanulok a Ducatival, hogyan lehet vele gyorsan menni. A mai versenytől sokat várok. Ha az Aprilia ismét a pénteki tempót mutatja, nehéz lesz utolérni őket, de az üldözőbolyban látom magam. Már most közel vagyunk a dobogóhoz, és egyre magabiztosabbnak érzem magam.”