back to top
2024. május 08. 04:44
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró csalódásként élte meg az eddigi szezont, de egyvalami vigasztalja

Aleix Espargaró csalódásként élte meg az eddigi szezont, de egyvalami vigasztalja

Aleix Espargaró nagyon kiábrándítónak nevezte az első két MotoGP-versenyhétvégét, ezenkívül a sisakjával kapcsolatos problémákról is beszélt.

Az Aprilia pilótája, Aleix Espargaró azzal a céllal érkezett az idei szezonra, hogy világbajnok legyen. Az első két verseny után azonban mindössze tizenkét pontot gyűjtött, így a bajnokság 13. helyén áll. Csapattársa ezzel szemben 5.

„Nagyon frusztráló volt ez a két hétvége”árulta el a 33 éves katalán, aki 2022-ben Termasban nyerte meg első MotoGP-futamát.

Az Aprilia versenyzője azt hitte, gond van a motorral, annyira gyengén szerepelt

„Portugáliában jó volt a tempóm, de nem tudtam értékelhető eredményt elérni. Argentínában ugyanez volt a helyzet száraz pályán, de aztán jött az eső. Kicsit szomorú és csalódott is vagyok az első két hétvége miatt. Az vigasztal, hogy a szezon még hosszú, rengeteg futam van még hátra, szóval lesz még bőven lehetőségem jól teljesíteni.”

A nagy mennyiségű víz a pályán és a bepárásodott plexi sem könnyítette meg Espargaró dolgát:

„Alig láttam az előttem motorozó versenyzőket az esőfüggönytől. Ráadásul a motor hője, plusz az eső miatt bepárásodott a plexim, és a rostélyt nem lehetett felnyitni a jobb látási viszonyok érdekében.”