2023. május 30. 23:41
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró csalódásként élte meg az eddigi szezont, de egyvalami vigasztalja

Aleix Espargaró csalódásként élte meg az eddigi szezont, de egyvalami vigasztalja

- Hirdetés -

Aleix Espargaró nagyon kiábrándítónak nevezte az első két MotoGP-versenyhétvégét, ezenkívül a sisakjával kapcsolatos problémákról is beszélt.

Az Aprilia pilótája, Aleix Espargaró azzal a céllal érkezett az idei szezonra, hogy világbajnok legyen. Az első két verseny után azonban mindössze tizenkét pontot gyűjtött, így a bajnokság 13. helyén áll. Csapattársa ezzel szemben 5.

„Nagyon frusztráló volt ez a két hétvége”árulta el a 33 éves katalán, aki 2022-ben Termasban nyerte meg első MotoGP-futamát.

Az Aprilia versenyzője azt hitte, gond van a motorral, annyira gyengén szerepelt

- Hirdetés -

„Portugáliában jó volt a tempóm, de nem tudtam értékelhető eredményt elérni. Argentínában ugyanez volt a helyzet száraz pályán, de aztán jött az eső. Kicsit szomorú és csalódott is vagyok az első két hétvége miatt. Az vigasztal, hogy a szezon még hosszú, rengeteg futam van még hátra, szóval lesz még bőven lehetőségem jól teljesíteni.”

A nagy mennyiségű víz a pályán és a bepárásodott plexi sem könnyítette meg Espargaró dolgát:

„Alig láttam az előttem motorozó versenyzőket az esőfüggönytől. Ráadásul a motor hője, plusz az eső miatt bepárásodott a plexim, és a rostélyt nem lehetett felnyitni a jobb látási viszonyok érdekében.”

- Hirdetés -