2024. március 28. 17:27
KezdőlapMotoGPA HRC versenyzője gyors reakciójának köszönheti, hogy elkerült egy nagy bukást

A HRC versenyzője gyors reakciójának köszönheti, hogy elkerült egy nagy bukást

Joan Mir ijesztő pillanatokat élt ált a MotoGP amerikai fordulójának péntek délutáni szabadedzésén, amikor Johann Zarco bukott, akinek motorja a spanyol versenyző elé csúszott a pályán.

Joan Mir közel volt egy nagy bukáshoz, amikor a pénteki szabadedzésen váratlanul Zarco magányosan a pályán pörgő motorjával találta szembe magát. A bukást nem láthatta és a veszélyre figyelmeztető sárga zászlók sem kerültek még elő, amikor a Honda-versenyző odaért a 6-os kanyarba. Mir a bukást nem kerülte el, de nagyszerű reakciójának köszönhetően nem lett nagyobb baj az esetből.

„Ez ijesztő volt. Amikor beértem a 6-os kanyarba, Zarco motorja még mindig mozgásban volt.” – emlékezett vissza Mir. „Az 5-ös kanyarban voltam, amikor láttam, hogy az egyik motor a pályán van… Azzal a sebességgel, teljesen le kellett mennem az aszfaltról, nem számítottam rá. Zarco talán egy másodperccel volt előttem. Azon a szakaszon lehetetlen egy másodpercet előre látni.”

Mir az argentin versenyhétvégén balesetet, aminek következtében nem tudott ott lenni a főfutam rajtjánál.

Súlyos sérülést szenvedett a Repsol Honda versenyzője ─ kihagyja az argentin futamot

A Honda-pilóta, örül, hogy ezt az esetet megúszta: „Ha buksz a pálya ezen részén, akkor egy másik versenyzőt is eltalálsz a versenyen. Ez a pálya mindenki számára kihívás, és én nem vagyok 100%-os állapotban.” – zárta szavait a HRC versenyzője.