2024. április 19. 11:09
KezdőlapMotoGPKét gyors kör egymás után nem ment a Pramacosnak betegsége miatt, de...

Két gyors kör egymás után nem ment a Pramacosnak betegsége miatt, de így is a legjobb volt

Jorge Martín betegsége ellenére nagyszerűen motorozott a pénteki szabadedzések alatt, végül az első helyen zárta az Amerikai Nagydíj első napját.

Jorge Martín elképesztő erőről tett tanúbizonyságot pénteken Austinban, miután egész héten betegséggel küzdött, mégis ő motorozta a legjobb időt a texasi aszfaltcsíkon.

„Sokkal jobban érzem magam, mint csütörtökön, az biztos. Ha még mindig úgy lettem volna, mint tegnap, akkor egyáltalán nem tudtam volna motorozni. De még mindig gyenge vagyok. Délelőtt jobb volt, bár még mindig nem az igazi, de délután már nagyon rosszul voltam. Két kör után már nem volt erőm. Végül jól alakult, bár nem mentünk hosszú etapokat. Használt gumikkal még így is 2:03,8-as időt tudtam elérni.” jellemezte napját a Pramac Ducati versenyzője. “Nem is tudom, hogy csináltam, amikor az gyors időt értem el. Az önbizalom egyszerűen megvolt, gyors voltam és befejeztem a kört. Örülök ennek.”

A Ducati továbbra is verhetetlen, a hajrában a Pramac-versenyző érte el a legjobb időt pénteken

A 25 éves spanyol betegsége miatt nem tudott volna többet próbálkozni a legjobb idő elérésére. „Nem tudok két körön mindent beleadni a legjobb idő elérésébe. Nincs elég erőm hozzá. De tekintve, hogy tegnap nagyon rossz volt, ma pedig egy kicsit jobb, remélem, szombaton és vasárnap még jobb lesz. Antibiotikumot is szedek, ezért most megint gyengének érzem magam, de remélem, hogy holnapra jobb lesz” – mondta Martín pénteken.

A pilóta és csapata még mindig keresi a helyes irányt, ami a futamgyőzelemig repítheti őket. „Azt hiszem, még nem találtuk meg az irányt. Próbáltunk nagyobb súlyt tenni a motor elejére és javítani a kezelhetőségen, de ez nem jött be, sok gondom volt a fékekkel. Szóval visszatértünk az alap beállításainkhoz, ami elég jól működött, talán szombaton is ebbe az irányba megyünk. Mindenképpen több kell ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk. Az az érzésem, hogy még mindig messze vagyok. Kis lépésekkel azonban nagyot változik az érzés. Szóval úgy gondolom, ha ebbe az irányba haladunk tovább, akkor szombaton versenyképesebbek leszünk.”