2024. március 29. 15:10
KezdőlapMotoGPQuartararo kifakadt: Öt év előrelépés nélkül

Quartararo kifakadt: Öt év előrelépés nélkül

Fabio Quartararo két hete, az Austinban rendezett futamon ünnepelhette első dobogós helyezését a 2023-as szezonban. A harmadik hellyel a Monster Energy Yamaha gyári versenyzője feljött a hetedik helyre a MotoGP összesített tabelláján, ám Jerezben ismét nem jött ki neki a lépés.

Fabio Quartararo csak a 16. helyen végzett az összesített időmérőn, 0,796 másodperccel lemaradva  Aleix Espargaró mögött. A 2021-es világbajnok a versenytempót tekintve sem tudta tartani a lépést a leggyorsabb pilótákkal.

„Nem tudom, mi a probléma. Minden egyes kanyarban úgy éreztem, hogy bukás lesz belőle. Az időmérő utolsó körében javítottam, de a 7-es kanyarban széles ívet választottam. Minden kör nehéz volt, és kockáztatnom kellett” kezdte a francia versenyző.

„Nem tudjuk, miért vagyunk ilyen lassúak. Régebben a kanyarvétel, a stabilitás és a kanyarsebesség volt az erősségünk. Most a végsebesség jó, de sok más problémánk van, és a motor nem elég erős a kigyorsításokon.”

A piros zászló után újraindított sprintfutamon a KTM csapata örülhetett a legjobban

A Yamaha versenyzője nem hisz abban, hogy a vasárnapi főfutamon majd olyan eredményes lesz, mint tavaly. 2022-ben Pecco Bagnaia mögött végzett a második helyen.

„Esélyünk sincs. Nemcsak az időmérő edzés nem sikerült jól, hanem ma bebizonyosodott, hogy a versenytempónk sem jó. Friss gumikkal lassabb voltam, mint sokan mások. Jelenleg lehetetlen, hogy a tavalyihoz hasonló versenyünk legyen.”

„Ez az ötödik évem a Yamahánál a MotoGP-ben, és még nem sok fejlődést láttam. Különösen ezen a pályán furcsa ez, mert úgy látom, hogy csak egyre lassabb és lassabb vagyok. Ki kell derítenünk, hogy ez miért van. Ez okozza bennem a legnagyobb frusztrációt. A motor nagyobb fizikai erőnlétet igényel ugyan, de nem ezzel van a problémám.”