2024. április 26. 15:08
KezdőlapMotoGPA nemrég megműtött MotoGP-versenyző csak reméli, hogy ott lehet a következő hétvégén

A nemrég megműtött MotoGP-versenyző csak reméli, hogy ott lehet a következő hétvégén

Raúl Fernández elárulta, műtétje után nem biztos, hogy ott lehet a MotoGP Le Mans-i hétvégéjén, de bízik a pozitív fejleményekben. Az RNF csapatmenedzsere szerint senki nem szereti igazán a franciaországi helyszínt.

Ketten egészen biztosan kihagyják a MotoGP soron következő hétvégéjét, hiszen Enea Bastianinivel és Miguel Oliveirával kapcsolatban is hivatalossá vált, hogy nem lesz ott Le Mans-ban. Marc Márquez szereplése továbbra is kérdéses, ám nem ő az egyetlen, akiről ugyanez elmondható. Oliveira csapattársa, Raúl Fernández részvétele ugyanis szintén nem mondható biztosra.

Az RNF pilótája múlt héten esett át karműtéten, miután elmondása szerint több futamon is hátráltatta őt egy probléma. A mezőny legfiatalabb motorosa azóta természetesen elkezdte a rehabilitációt, ám ennyire rövid idővel egy beavatkozás után mindig felmerül a kérdés, hogy versenyezhet-e. A spanyol versenyző egyelőre csak reménykedni tud.

Megműtötték a hetek óta sérüléssel bajlódó MotoGP-versenyzőt

„Őszintén szólva nagyon megkönnyebbültem, hogy a Quirónsalud orvosaival közösen végre sikerült megtalálni a karommal kapcsolatos probléma [forrását] – nyilatkozta. – Múlt héten megvolt a műtétem, hogy ez megoldja, és hamarosan remélhetőleg százszázalékosan fogom érezni magam. Ami a hétvégi Le Mans-i futamot illeti, tudom, hogy először az orvosi vizsgálaton kell részt vennem, hogy kiderüljön, versenyezhetek-e, vagy sem. Jól érzem magam, és bízom benne, hogy legalább kipróbálhatom az RS-GP-t, és kiderül, hogy milyen lesz a karom a motoron. Ezen a hétvégén egyáltalán nem kell beszélnünk az eredményekről, a lényeg, hogy motorozhassak, megpróbáljak újra formába lendülni és élvezni.”

Ami biztos, hogy az RNF másik motorján nem Oliveira fog ülni, hiszen a jerezi bukás után eltört egy csontja a válla közelében. A portugál versenyzőt Lorenzo Savadori fogja helyettesíteni, aki legutóbb közel kilenc hónapja szerepelt MotoGP-hétvégén szabadkártyásként, akkor a gyári Aprilia színeiben. Az olasz pilóta jobbulást kívánt Oliveirának, és kijelentette, hogy már várja a pályán zajló eseményeket.

Kihagyja a következő futamot a jerezi futam balesetében megsérült versenyző

„Először is remélem, hogy nagyon hamar újra láthatjuk a pályán Miguelt, és mielőbbi felépülést kívánok neki – fogalmazott. – A versenyhétvégével kapcsolatban elmondhatom, hogy a Le Mans-i Bugatti Circuit egy szép pálya. Körülbelül egy éve nem versenyeztem, hiszen utoljára a 2022-es Osztrák Nagydíjon álltam rajthoz MotoGP-hétvégén. Ugyanakkor már alig várom a kezdetét, és hogy együtt dolgozhassak ezzel a fantasztikus csapattal és emberekkel. Megpróbálom majd a legjobbat kihozni magamból.”

Az RNF részben a balszerencsének is köszönhetően nem kezdte jól a szezont, az eddigi egyetlen említésre méltó eredményüket Oliveira szállította Austinban. A portugál pilótának már korábban is ki kellett hagynia egy hétvégét sérülés miatt, és ez most is így lesz, ráadásul Fernández szereplése is kérdéses. Nem véletlen, hogy a csapatmenedzser jelenleg nem az eredményekre koncentrál.

„Nem abban a helyzetben vagyunk, amelyben lenni szeretnénk az ötödik forduló előtt – kezdte Wilco Zeelenberg. – Egyik [állandó] versenyzőnk sem teljesen egészséges. Miguelnek ki kell hagynia Le Mans-t a vállsérülése miatt, Raúl szeretne versenyezni Franciaországban a műtétje után. Csütörtökön meg kell vizsgálni, hogy van-e valamilyen komplikáció. Egyelőre nehéz ezt megítélni, mert zöld jelzésre van szükségünk az orvosi központból.”

„Le Mans egyébként mindig is egy olyan helyszín volt, ahová senki nem akar igazán menni, még úgy sem, hogy a pálya elég szép mert a semmi közepén található, az időjárás pedig rendre rossz – folytatta a holland szakember. – Ez nem olyan versenypálya, amely jobban fekszik valamelyik motornak, mint a többinek, szóval minden lehetőség adott, ami érdekes számunkra. Először persze a versenyzőinknek újra egészségessé kell válniuk, aztán gondolhatunk az eredményekre.”