2024. március 28. 10:15
KezdőlapSuperbikeBautista elárulta, miben változott szemlélete 2019-hez képest

Bautista elárulta, miben változott szemlélete 2019-hez képest

Játékosnak és könnyednek tűnik, ahogy a világbajnok Álvaro Bautista idén megnyeri a Superbike-futamokat. A Ducati gyári csapatának spanyolja elárulta, hogyan tudja ezeket a győzelmeket véghezvinni.

A Superbike-ban 2019-ben debütáló Álvaro Bautista az első tizenegy futamot megnyerte, de aztán megmagyarázhatatlan bukások következtek, így végül 165 pontos hátránnyal kapott ki Jonathan Rea-től.

Idén a spanyol az első tizenkét futamból tizenegyet megnyert, és négy hétvége után már 69 pont az előnye a második helyen álló Toprak Razgatlıoğluval szemben.

„Kívülről könnyűnek tűnhet, de nem az” ─ hangsúlyozta Bautista a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában.

Újabb barcelonai mesterhármasával Bautista történelmet írt

„Néhány idei versenyen úgy éreztem, képtelen leszek akkor nyerni, ha az ellenfelem gyorsabb nálam. Ugyanakkor, ha úgy tudsz gyorsan menni, hogy nem nyomod különösebben keményen, akkor nincs az a plusz stressz. Segít, ha jól érzed magad a motoron, és élvezed a motorozást. Nyugodtan maradok, így arra tudok koncentrálni, hogy minden körben nagyon körültekintően motorozzak, és ne hibázzak. Kanyarról kanyarra élvezni akarom, és nem gondolkodom azon, hogy mekkora az előnyöm. Nem is nézem a köridőket, csak a bokszutcai táblára pillantok ki olykor, hogy hány kör van még hátra. Így meg tudom tartani a fókuszt és koncentrált tudok maradni.”

„A verseny előtt kidolgozhatsz egy taktikát igaz, de olyan értelemben felesleges, hogy úgysem tudod, mi fog történni. 2019-hez képest mindent jobban kézben tartok. Akkor domináns teljesítményt nyújtottam az első futamokon, és olykor 15 másodperces előnyöm is volt, de ez minden kontroll nélkül történt, egyszerűen csak gyors voltam. Minden körben egy másodperccel jobb akartam lenni a többieknél, de ez lehetetlen. Ma már tudom, hol van a határ. Ha ez elég ahhoz, hogy ellépjek, akkor tökéletes. Ha pedig csak az ötödik helyhez elég, akkor ennyit tudok tenni. Akkor rendkívüli győzelmeket akartam elérni, most csak a legjobbat akarom kihozni magamból.”