2024. április 26. 07:14
KezdőlapMotoGPMeglehet, hogy pirossá érik Acosta narancssárga szíve?

Meglehet, hogy pirossá érik Acosta narancssárga szíve?

Pedro Acosta a KTM-nél akar maradni, ha feljebb lép a MotoGP-be, de emlékeztetett rá, hogy a Ducati is opció lehet, ha nem adnak neki egy esélyt a jelenlegi gyártójánál.

A Red Bull KTM Ajo versenyzője, Pedro Acosta még csak a napokban tölti be 19. életévét, de már a Moto2-ben bontogatja szárnyait. A KTM motorsport-igazgatója, Pit Beirer a SPEEDWEEK.com-nak elmondta, hogy a jelenlegi négy versenyzőjüket részesítik előnyben a 2024-es MotoGP rajtrácsra, de Acostát a Moto2-ben hagyják.

„Nem ismerem a helyzetet. Hiszek a KTM-ben, adtak nekem egy motort, amikor csapat nélkül voltam, de ha nem öltözhetek narancssárgába a MotoGP-ben, akkor talán pirosba…”

A MotoGP versenyzői nem tévedtek a legnagyobb esélyest illetően a középső géposztályban, Acosta hozta a kötelezőt

Acosta számára egyelőre nincs elérhető ülés a Ducatinál, azonban a MotoGP jövőbeli szupersztárjának tartják, és bizonyára minden csapatfőnök figyelmét felkelti majd a paddockban. Arra a kérdésre, hogy örül-e annak, hogy ragaszkodik a KTM jelenlegi tervéhez, miszerint jövőre a Moto2-ben marad, Acosta azt mondta:

„Megvan tapasztalatuk ahhoz, hogy eldöntsék, mi a legjobb a karrieremnek, és az [első] MotoGP-s szezonomnak. Mindenesetre a szívem narancssárga. Ők olyanok nekem, mint egy család, mindent megkaptam tőlük, amire szükségem van, valamint egy igazán versenyképes motort, amivel a bajnoki címért küzdhetek. Hálás vagyok nekik. Miért is ne mehetnék a MotoGP-be a KTM-mel?”

Beirer kifejtette Acostával kapcsolatos terveit: „Az elmúlt években nagyon keményen meg kellett tanulnunk, hogy az olyan fiatal versenyzők, mint Iker Lecuona vagy Raúl Fernández túl gyorsan kiégtek MotoGP-ben. Szeretném, ha Pedro Acosta még egy évig a Moto2-ben maradna. Ez a fiú még olyan fiatal! Amikor 19 évesen felkerül a MotoGP-be, nem szabad elfelejteni: Dani Pedrosa épp most mutatta meg Jerezben, hogy 37 évesen is sikeres lehetsz ebben a kategóriában.”