2024. április 20. 03:44
KezdőlapSupersportMozgásképtelen karja miatt hosszú pihenőre kényszerül a török versenyző

Mozgásképtelen karja miatt hosszú pihenőre kényszerül a török versenyző

Az asseni Supersport-világbajnokság futamán történt bukás sokkal súlyosabb következményekkel járt Can Öncü, a Kawasaki Puccetti csapat versenyzője számára, mint azt elsőre gondolták. A csonttörésről kiderült, hogy az a kisebbik baj.

A baleset közvetlenül a második Supersport-futam rajtja után történt április 23-án Assenben: Az első kanyar féktávján Yari Montella hibázott, és letaszította a pályáról Can Öncüt. A töröknek eltört a singcsontja és az orsócsontja a bal alkarjában. Később kiderült, hogy van ennél nagyobb probléma is.

„Can idegsérülést szenvedett, de már tudja mozgatni az ujjait egy kicsit. A karját viszont még mindig nem. Arra számítok, hogy a felépülés nagyon sokáig fog tartani. A Dorna orvosai mindig nagyon kedvesek velünk és mindig készségesek, de senki sem tudja megmondani, hogy Cannak mennyi időre lesz szüksége a teljes felépüléshez” ─ magyarázta a Kawasaki csapatfőnöke, Manuel Puccetti a SPEEDWEEK.com-nak.

A barcelonai Supersport-világbajnokságon a 19 éves Öncü helyére a korábbi világbajnok Lucas Mahias érkezett, akinek azonban nagyon ismeretlen volt a Kawasaki ZX-6R. A francia ezután Misanóban tesztelte a Puccetti csapat motorját. Hogy Mahias a következő, június eleji misanói versenyen a Puccetti Superbike vagy a Supersport gépét fogja-e vezetni, vagy a csapatfőnök más versenyzőt választ, az a jövő hét végén dől el.