back to top
2024. július 27. 03:06
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró reméli, hogy barátja hamarosan újra az élmezőnyben harcolhat

Aleix Espargaró reméli, hogy barátja hamarosan újra az élmezőnyben harcolhat

Fabio Quartararo 2021-ben MotoGP-világbajnok volt, és tavaly a bajnokság nagy részét vezette, de a Yamaha YZR-M1 hiányosságai miatt nem tudott rendszeresen az élmezőnyben harcolni, amelyben jelenleg európai gyártók (Aprilia, Ducati és KTM) vannak fölényben.

Aleix Espargaró, aki jelenleg az Apriliánál versenyez, és egyben Quartararo barátja, kommentálta a francia jelenlegi helyzetét, kijelentve, hogy a 24 éves pilóta még mindig éhes a sikerre:

„Számomra még mindig fiatal és lelkes. Látható, hogy minden futamon jóval többet belerak az első körökbe, mint korábban. Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy nem rendelkezik ugyanazzal a sebességgel, mint korábban, ezért próbál a futam elején felzárkózni az élmezőnyre. Még mindig megvan benne a győzelemre való éhség, de nyilvánvalóan gyenge az a motor, amit vezet.”

Quartararo szörnyű időszakon megy keresztül, a Yamahának cselekednie kell

A spanyol rámutatott, hogy megfelelő motor nélkül egy versenyző dolga manapság a MotoGP-ben igencsak bonyolult, és reméli, hogy Quartararo megtalálja a megoldást a problémákra:

„Nagyon jó versenyző, de sok jó versenyző van, így nem könnyű, ha nincs igazán versenyképes motorod. Számomra Fabio még mindig, ha nem is a legjobb, de az egyik legtehetségesebb versenyző a mezőnyben. Remélhetőleg hamarosan felül tud kerekedni a problémákon.”