back to top
2024. május 05. 04:53
KezdőlapMotoGPA Honda elkezdte keresni a halovány teljesítményt nyújtó versenyzője utódját

A Honda elkezdte keresni a halovány teljesítményt nyújtó versenyzője utódját

Közel sem biztos, hogy a Honda hosszabbít Takaaki Nakagamival 2024-re. Értesülések szerint, a gyártó már kinézte magának a japán versenyző utódját, de a döntéssel még várnak.

Takaaki Nakagami az egyetlen pilóta, akinek kétséges a jövője a Hondánál. Joan Mir a gyenge kezdés, valamint Álex Rins a csapatával szembeni nyilvános kritikája ellenére már a következő szezonra is bebiztosította magát, míg Marc Márquez jövedelmező szerződésének az utolsó évébe lép.

A Gresini versenyzőjének meg vannak számlálva a napjai a MotoGP-ben

Nakagami szerződése azonban 2023 végén lejár, ami azt jelenti, hogy a Honda keresheti az utódját. Japán kollégája, Ai Ogura (aki a Moto2-ben az Idemitsu Honda Team Asia színeiben versenye), a fő jelölt. Ő a harmadik szezonját tölti a Moto2-ben, de eddig nem alakult olyan simán a karrierje, ahogyan azt tervezte, így a Honda még hezitál vele kapcsolatban. Ogurának a szezon kezdete előtt meg kellett műteni a csuklóját, majd újabb sérülést szenvedett, ami azt jelentette, hogy kihagyta a szezon kezdetét.

Ennek eredményeképpen a 19. helyen áll a Moto2 jelenlegi tabelláján, és nem kelti fel úgy a figyelmet, mint Tony Arbolino vagy Pedro Acosta. Ogura problémákkal tarkított szezonkezdete időt adott Nakagaminak, hogy biztosítsa hetedik egymást követő szezonját a MotoGP-ben. Legjobb eredménye ebben az idényben két kilencedik hely volt Spanyolországban és Franciaországban, de a gondjait új csapattársa, Álex Rins csak fokozta. A spanyol lett az első Honda-pilóta Márquez mellett, aki 2018 óta nagydíjat nyert.