back to top
2024. május 18. 18:23
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez nem sürgeti a sorsot, elmondta, mi a taktikája

Álex Márquez nem sürgeti a sorsot, elmondta, mi a taktikája

Álex Márquez a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában kiemelte, hogy még mindig alkalmazkodnia kell a Desmosedici GP22-es géphez, de a vártnál jobban megy neki.

A szezon első öt fordulója elég volt ahhoz, hogy Álex Márquez természetesebben érezze magát új motorján. Változtatnia kellett ugyan valamelyest a vezetési stílusán, de pontosan tudja, hogy három Hondánál töltött év után ez nem megy egyik pillanatról a másikra.

„Nem mondom, hogy jobb vagyok, mint valaha, mert még mindig nem érzem magam száz százalékosan jól a Ducatival. Még mindig nem tudom azt csinálni a motorral, amit szeretnék, de az alkalmazkodás gyorsabban megy, mint vártam. Szóval elégedettek lehetünk, de tovább kell dolgoznunk.”

A Gresini versenyzőjének meg vannak számlálva a napjai a MotoGP-ben

A Gresini Racing versenyzője elmondta, hogy a mostani helyzetben elégedett az általa mutatott, a várakozásokat felülmúló teljesítménnyel:

„A helyzet jobb, mint amit a szezon kezdete előtt elképzeltem. Ha azt gondolod, hogy kevesebb vagy akkor, ha nem végzel a dobogón, akkor elkezdesz hibázni, és elveszíted önmagad. Szóval újrakezdtük. Mindig alacsony elvárásokkal kezdjük a hétvégét, aztán megnézzük, hol állunk pénteken, és hogy szombaton tudjuk-e tartani azt a szintet, vagy esetleg javítani is képesek vagyunk rajta.”

„Ha nagy elvárásaid vannak, és nem teljesíted őket, akkor frusztrált leszel. Ezért gondolom, hogy jobb úgy nekivágni a hétvégének, ahogy azt én gondolom. Így megmarad a motivációd. Kicsit olyan ez, mint a hazai futam: nagyon motivált vagy, és azt hiszed, hogy a dobogóra állhatsz, de aztán a nyolcadik helyen találod magad, és nem tudsz gyorsabban menni. Így tönkreteszed magad.”