back to top
2024. május 11. 15:26
KezdőlapMotoGPPedro Acosta jövője Pol Espargaró felépülésétől függ

Pedro Acosta jövője Pol Espargaró felépülésétől függ

Pedro Acosta egyetlen reménye, hogy a KTM-mel a MotoGP-be kerüljön, állítólag attól függ, hogy Pol Espargaró vissza tud-e térni a sérülései után a legjobb formájába.

A GASGAS Tech3 versenyzője, Pol Espargaró a 2023-as szezon nyitóhétvégéjén történt baleset következtében állkapocs-, hát- és tüdősérülést szenvedett. Ennek következtében egyelőre egyáltalán nem versenyez, bár a következő három nagydíj egyikén szeretne visszatérni. Espargaró elismerte, hogy kénytelen volt a visszavonulást fontolgatni, amikor látta, hogy milyen komolyak a sérülései.

Ezen múlik Pol Espargaró visszatérésének időpontja

Ha 2023 második felében sikeresen visszatér, akkor a KTM meghozhatja a végső döntést Pedro Acosta jövőjéről  ─ számol be a La Gazzetta dello Sport.

Pit Beirer ugyanazt a négy MotoGP-pilótát szeretné megtartani a következő szezonban is, erősítette meg. Espargaró már szerződést kapott 2024-re, így az egyetlen aggodalom az ő jövőjével kapcsolatban a sérüléseiből való felépülése körül forog. Csapattársának, Augusto Fernándeznek 2023 végéig van szerződése, hosszabbítási opcióval, és a francia futamon mutatott ragyogó teljesítménye után az ő jövője sem lehet kérdéses. Acosta neve legkorábban 2025-ben merülhet fel a MotoGP-ben a KTM-nél.