back to top
2024. május 06. 04:10
KezdőlapMotoGPMinden eddiginél jobban kezdett, de Bezzecchi szerint hátrányban van Bagnaiával szemben

Minden eddiginél jobban kezdett, de Bezzecchi szerint hátrányban van Bagnaiával szemben

Marco Bezzecchi elégedetten zárta az Olasz Nagydíj pénteki napját a MotoGP-ben, miután a második helyen jutott tovább a Q2-be. A VR46 versenyzője szerint Francesco Bagnaia előnyben van vele szemben, ettől függetlenül érzi a javulást.

Marco Bezzecchi szinte végig az élmezőnyben volt az Olasz Nagydíj pénteki napján, ami a MotoGP géposztályt illeti, és végül remek napot zárt. Az olasz versenyző a második helyet szerezte meg a második edzésen, és így az összesített tabellán is, vagyis szombaton a Q2-ben kezdi majd az időmérőt. A 24 éves motoros lemaradása 63 ezred volt Francesco Bagnaiával szemben.

Magabiztosan mentek tovább a gyári Ducatik Mugellóban, mindkét Márquez bukott

Bezzecchi eddigi legjobb eredményét érte el idén a nyitónapon, amikor már az első két edzésnek is volt tétje. Bár a 2023-as szezonban mindössze egyszer kellett részt vennie a Q1-ben, ettől függetlenül úgy érzi, hogy most valami összeállt nála. „Jő kezdés, elégedett vagyok mind a tempóval, mind a körrel – nyilatkozta az olasz Sky-nak. – Néhány futamon át lemaradtam erről, de ezúttal jól sikerült, és elégedett vagyok.”

Az első két helyezett sorrendje megegyezik a világbajnoki tabella állásával, hiszen Bezzecchi mindössze 1 ponttal marad el Bagnaiától. Hogy ebből hosszú távon is komoly párharc lesz-e, az majd idővel kiderül, most viszont még mindenképpen érdemes összevetni őket egymással. A kétszeres MotoGP-futamgyőztes úgy érzi, hogy tempója elmarad honfitársáétól.

„Utolértem őt a kör során, és követni tudtam, láttam, hogyan megy – fogalmazott az ifjabbik olasz versenyző. – Egyelőre kicsit erősebb [nálam], főleg a pálya egyes pontjain. Máshol talán egy hajszállal visszahozom, de jelenleg kicsit erősebb. Persze még csak péntek van, talán valamin javíthatunk, és közelebb kerülhetünk hozzá.”

Ettől függetlenül Bezzecchi nyilvánvalóan elégedett lehet. A Spanyol Nagydíj nem sikerült jól neki és a csapatának, de a jerezi teszt után Le Mans-ban ismét győzni tudott. A 24 esztendős versenyző úgy érzi, hogy az elmúlt időszakban előreléptek, bár hangsúlyozta, hogy senki ne várjon tőle mindig ennyire kimagasló teljesítményt.

MotoGP, Marco Bezzecchi, Francia Nagydíj 2023, csütörtök
Bezzecchi érzi a javulást (Fotó: MotoGP Media)

 

„Igen, megtaláltuk az irányt, de nem mindig fog sikerülni, mert túl sok a változó – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. – Ugyanakkor Le Mans-ban és itt is kicsit jobban éreztem magam a gyorskörön, ami az előző futamokon kicsit hiányzott. Jól tudtam használni a lágy [gumikat], és gyorsabb köröket tudtam [futni], így közel tudtam maradni az élmezőnyhöz, és rögtön a Q2-be jutottam. Így kell folytatnunk.”