2024. április 27. 22:19
KezdőlapMotoGPA Yamaha már nem tudja, mihez nyúljon, újabb zsákutca a gyártónál

A Yamaha már nem tudja, mihez nyúljon, újabb zsákutca a gyártónál

Egy taktikai hiba az Olasz Nagydíj előtt Fabio Quartararo eddigi legrosszabb szezonbeli eredményét hozta. A Yamaha sztárjának még a 2021-es beállítások sem segítettek.

Jerez kivételével (16. hely) Fabio Quartararo még soha nem indult ilyen hátulról az idei szezonban, mint Mugellóban. A francia a 15. helyről vágott neki a futamnak, és már a rajt előtt rossz érzése volt.

„Reggel a bemelegítésen nem éreztem magam igazán jól a közepes gumikon. A lágy lett volna számomra a megfelelő, de úgy határoztunk a csapattal, hogy azt nem tesszük fel, mivel a teljes versenytávot nem bírta volna ki.”

(Emlékeztetőül, a szombati sprintversenyen a 24 éves versenyző a lágy hátsó gumival a 10. helyen végzett.)

Marc és Álex Márquez kiesése után Bagnaia sima győzelemmel növelte előnyét a vb-n

Quartararo 23 körös verseny után végül csak a 11. helyen hozta be a Yamahát.

„A közepes gumi nem volt a legjobb döntés. A versenyen végig Bastianini mögött voltam, de nem tudtam megelőzni. Szóval ez egy újabb nehéz vasárnap volt” ─ összegzett Quartararo.

„Tudom, hogy a 2021-es köridőm jobb volt, mint az idei. Sikerül fejlődést elérnünk, aztán egyik pillanatról a másikra ismét jön a visszaesés. Próbálunk javulni, de egyelőre nem találjuk a megoldást a problémáinkra. Még ha ugyanazt a beállításokat használjuk is, mint 2021-ben, a motor másképp viselkedik. Szóval nem tudjuk összehasonlítani sem a 2021-es, sem a 2022-es motorral a jelenlegit.”

Az eddig nagyrészt sikertelen 2023-as szezon ellenére a francia jelenleg a nyolcadik helyen áll a világbajnokságban, bár már 77 ponttal van lemaradva az élen álló Pecco Bagnaia mögött.