back to top
2024. május 09. 21:04
KezdőlapMotoGPSaját felelőtlensége és egy macska miatt szenvedett balesetet a Ducati csapatmenedzsere

Saját felelőtlensége és egy macska miatt szenvedett balesetet a Ducati csapatmenedzsere

A Ducati egyik meg nem nevezett tagja beszámolt Davide Tardozzi balesetének körülményeiről. Mint kiderült, az incidensben a csapatmenedzser felelőtlensége és egy macska játszott szerepet, emellett a kórházban is rosszul kezelték, így a paddockban sem festett jól az állapota.

Az Olasz Nagydíj hétvégéjén a gyári Ducati garázsa már-már egy kórházra hajazott. Francesco Bagnaiának még Le Mans-ban tört el a bokája, ám ez csak akkor látszott, amikor leszállt a motorról, hiszen egyébként mindent megnyert, ami számított. Vele ellentétben a visszatérő Enea Bastianinit negatívan befolyásolhatta a szezonnyitón elszenvedett sérülése, hiszen a csapat elmondása szerint még nem volt tökéletes formában.

Marc és Álex Márquez is kiesett, Bagnaia sima győzelemmel növelte előnyét a vb-n

A legrosszabb állapotban azonban nem ők voltak, hanem Davide Tardozzi. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Ducati csapatmenedzsere bő egy héttel ezelőtt szenvedett robogóbalesetet, aminek következtében mindkét lába megsérült. Az olasz szakember akkor egy képet tett közzé saját Instagram-oldalán, a fotó pedig arról árulkodott, hogy a jobb lába kicsit, a bal jobban megsérülhetett, a helyzet azonban nem ennyire egyszerű.

Újabb sérülés történt a Ducatinál (kép)

Tardozzi ugyan ott volt a mugellói paddockban, csak mankó segítségével tudott járni. Nem túl jó állapota ellenére az olasz kommentátorok viccelődtek rajta, és tudatták közönségükkel, hogy ő az egyetlen, akinek fájdalomcsillapítóra van szüksége. A Ducati egyik meg nem nevezett tagja pedig beszámolt arról, hogy hogyan történt az incidens, illetve azt is elárulta, hogy a másik lábát nem akkor érte komoly baj.

„Mint minden romagnai ember, Davide is mindig strandpapucsot visel a robogóján – idézi Günther Wiesinger, a SPEEDWEEK.com újságírója, aki hozzáteszi, hogy ezek a szavak az együttérzés jele nélkül hangzottak el. – Így akart újságot venni, és a bódé felé menet egy macska ment át az úton. Hogy ne gázolja el, nagyot fékezett, elesett, és eltörte a lábujját. Davide másik lába pedig elfertőződött, mert a kórházban nem tisztították ki a horzsolásokat. Most súlyos gyulladása van, és napi két injekcióra van szüksége.”

Tardozzi tehát saját felelőtlenségének, illetve balszerencséjének köszönhette a történteket, persze a kórházban történtekért már nyilvánvalóan nem ő a felelős. Hogy felépülése mennyi ideig tart, arról egyelőre nincs információ. A 64 esztendős szakember fájdalmait Bagnaia enyhíthette, aki a sprintfutamon és a versenyen aratott győzelmével 21 pontra növelte az előnyét a bajnoki tabellán.