2024. április 27. 15:16
KezdőlapMagyarokPontszerzéssel zárták a magyar versenyzők az előző futamhétvégét

Pontszerzéssel zárták a magyar versenyzők az előző futamhétvégét

Farkas Kevin idei legjobb eredményét érte el a Red Bull Rookies Cupban, ráadásul esős körülmények között. Varga Tibornak a túl nagy megerőltetéstől, míg Surányi Balázsnak egy baleset miatt voltak fájdalmai, de mindketten pontot szereztek a spanyol Superbike-bajnokságban, illetve a Supermoto-vb-n.

A MotoGP, a Moto2 és a Moto3 pilótái mellett többek között a Red Bull Rookies Cup mezőnye is Mugellóban versenyzett a hétvégén, így Farkas Kevin ismét összemérhette tudását ellenfeleivel. Az időmérőn a huszadik helyet sikerült megszereznie, majd az első futamon esőben kellett helytállnia. A magyar motoros először versenyzett ilyen körülmények között, de olyannyira helytállt, hogy eddigi legjobb eredményét hozta, hiszen a tizenegyedik pozíciót szerezte meg.

A második futamon épphogy lemaradt a pontszerzésről, hiszen tizenhatodikként ért célba, és mindössze 3 ezreddel maradt le az előtte záró Amaury Mizerától. Ezzel négy forduló után a huszonkettedik helyen áll az összetettben, 5 egységgel a neve mellett. Legközelebb két hét múlva, Assenben fog szerepelni, hiszen a Red Bull Rookies Cup nem látogat el a Sachsenringre.

Varga Tibor azok után, hogy Valenciában dobogóra állhatott, ezúttal Estorilban versenyzett a spanyol Superbike-bajnokság Stock kategóriájában. A kvalifikáción a kilencedik hely lett az övé, amelyet az első futamon is megőrzött. Elmondása szerint a 3. körben a jobb alkarja „bedurrant” a terheléstől, ami elsősorban a kigyorsításoknál hátráltatta, hiszen sokszor újra kellett fognia a gázkart, ami jelentős hátrány volt.

Pályafutása során először tapasztalt ilyesmit egy futamon, és nyilvánvalóan az volt a célja, hogy ez másnap ne ismétlődjön meg. A rajt ezúttal gyengébbre sikeredett, de két kanyar után már négy riválisát is maga mögé utasította. Ezt követően igyekezett lazán motorozni, de az 5. körben megismétlődött az előző napi eset, így az újabb pódiumra nem volt esélye.

Surányi Balázs a Supermoto-világbajnokság harmadik fordulójában kezdte meg szereplését az S1GP kategóriában. Az időmérőn a tizennegyedik helyet szerezte meg saját csoportjában, ami a másikban a kilencedik pozíciót jelentette volna, de így részt kellett vennie a Last Chance Race-en, hogy kvalifikálja magát a főfutamra. Ez sikerült is neki, miután a hetedik helyről indulva negyedikként ért célba.

Az első versenyen a huszonnegyedikről a huszonkettedik helyre jött fel, amikor egyik ellenfele ráhúzta a motort (elmondása szerint kicsit ő is felelős volt), aminek következtében elesett. A huszonhetedik pozícióból kellett felzárkóznia, végül egészen a huszadikig sikerült feljönnie. Az esés miatt izomlázzal és görccsel kellett megbirkóznia a jobb vállában, de a Fast Race-en így is sikerült javítania, és ezúttal a huszonkettedik pozícióban zárt. Ennek megfelelően a Super Finalt már innen kezdhette meg, és bár egy ponton a tizenhetedik helyen állt, végül eggyel hátrébb végzett. A magyar versenyző 4 ponttal a harmincnegyedik az összetettben, az újoncok között pedig 44 egységet gyűjtött, ami a tizenötödik helyre elég.

Szintén Németországban versenyzett Zanócz Noel, ahol a motokrossz-Eb hatodik fordulóját tartották. A teuschentali, brutális nyomvonalú pályán az összetett tizedik helyét sikerült megszereznie az EMX125-ös kategóriában, de a bajnokságban továbbra is ő a legjobb privát versenyző.

Tápióbicskén tartották a motokrossz-bajnokság futamait, ahol két feltörekvő tehetség, Técsi László Márk és Pergel Bence állt rajthoz a Hungarian Motorsport Academy színeiben. Técsinek sikerült is megnyernie az időmérőt az elit géposztályban, de az első futamot egy csuklósérülés miatt fel kellett adnia, a másodikban pedig az ötödik helyig kapaszkodott fel. Pergel Bencének ugyanebben a géposztályban egy MX2-es motorral ezúttal két abszolút második hely jött össze ezúttal.