2024. április 27. 21:43
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez úgy vélte, elérhető a dobogó, így kockáztatott

Álex Márquez úgy vélte, elérhető a dobogó, így kockáztatott

Álex Márquez nem szenvedett hiányt izgalmakból a mugellói hétvégén. A rajtnál egy hajmeresztő manőverrel mentette magát, hogy aztán mégis a kavicságyba temesse dobogós reményeit.

A vasárnapi futam harmadik körében alig hitt az ember a szemének. Álex Márquez hatalmas sebességkülönbséggel érkezett meg a hosszú egyenes végén a bátyja és Luca Marini közé, és az ezt követő jobbos kanyarban eléggé elmérte az ideális ívet, majd mindennek tetejébe összeakadt a KTM versenyzőjével, Jack Millerrel.

„A szokásos módon fékeztem, bár egy kicsit korábban, mint kellett volna” – kezdte Álex Márquez.

„A bátyám és Marini épp egymással viaskodtak, mikor megérkeztem a szélárnyékukba. A motorom egyszerűen kilőtt egyenesen előre, szóval majdnem összepisiltem magam, annyira megijedtem.”

Marc és Álex Márquez is kiesett, Bagnaia sima győzelemmel növelte előnyét a vb-n

A manőver ellenére Álex Márquez a következő körökben mindig a világbajnokságot vezető Pecco Bagnaia üldözői között maradt, de aztán a 15. körben a 2-es és 3-as kanyarkombinációban bukott.

„Valami nem stimmelt az első kerékkel kezdettől fogva, de képes voltam megbirkózni vele. Arra viszont számíthattam volna, hogy blokkolni fog az eleje valahol, csak nem arra nem gondoltam, hogy pont a pálya ezen szakaszán. Mondhattam volna azt is, hogy megelégszem egy top5-ös helyezéssel, de úgy láttam, hogy elérhető a dobogó, így mindent egy lapra tettem fel. Végül elestem, de ez van.”

Álex Márquez olasz hétvégéje végül két nullázással zárult, így már 90 pont a lemaradása a világbajnoki tabellán Pecco Bagnaiához képest.