back to top
2024. július 27. 03:02
KezdőlapMotoGPBagnaia felidézte tavalyi drámai bukását, és elárulta, kit tart a Német Nagydíj...

Bagnaia felidézte tavalyi drámai bukását, és elárulta, kit tart a Német Nagydíj esélyesének

Francesco Bagnaia felidézte, hogy a tavalyi Német Nagydíjról vezető helyről esett el, és elárulta, hogy mi az, amit tanult ebből, illetve az azt követő eseményekből. A gyári Ducati versenyzője jó formában van, de nem saját magát, hanem Marc Márquezt tartja a hétvége legnagyobb esélyesének.

Francesco Bagnaia tökéletes teljesítményt nyújtott a múlt heti mugellói fordulóban, hiszen megszerezte a pole pozíciót, majd a sprintfutamot és a főversenyt is megnyerte. Ilyenkor általában jól jön egy pilóta számára, ha a következő héten is versenyeznek, hogy megőrizze a lendületét, és ez alighanem esetében sincs másképp, de nem biztos, hogy a Német Nagydíjon is akkora fölényre lehet számítani tőle.

Minden kategóriát figyelembe véve a címvédő legjobb eredménye a Sachsenringről a 2017-es Moto2-es futamon elért harmadik hely, a MotoGP-ben pedig a 2021-es ötödik pozíció volt a csúcs. Igaz, tavaly vezetett, ám saját hibájából bukott, ami akkor rendkívül drámainak tűnt, hiszen 91 pontos hátrányba került Fabio Quartararóval szemben. A szezon második felében viszont sikerült fordítania, így végül ő lett a világbajnok.

„Hogy mindig higgyek – válaszolta a sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy mit tanult a 2022-es németországi futamból. – Nehéz pillanat volt, mert nem ez volt az első alkalom, hogy versenyképes voltam, aztán mindent elvesztettem. Csak próbáltam megérteni [az okokat]. A futam utáni találkozó nagyon fontos volt, attól a pillanattól minden megváltozott. Assentől kezdve mindig a győzelemért küzdöttünk. Ez egy olyan pálya, ahol tavaly megvolt a teljesítmény. A versenyen buktam, ahogyan azt mindenki tudja. Az a fontos, hogy úgy kezdjük, ahogyan befejeztük, azzal az érzettel, amely tavaly megvolt. Bízom benne, hogy meglehet a teljesítmény.”

Bagnaia hat forduló után 21 ponttal vezeti az összetettet, miután legfőbb riválisa, Marco Bezzecchi haloványan teljesített a mugellói futamon. Figyelembe véve a Ducati erejét, és azt, hogy csapattársa, Enea Bastianini továbbra sincs tökéletes állapotban portimãói sérülése után, a helyszínek többségén Bagnaia az első számú favorit. Most azonban nem biztos, hogy ez a helyzet.

Különleges pályán térhet vissza Marc Márquez a győzelem útjára? – hétvégi menetrend

A Sachsenring ugyanis az idény leglassabb és egyik legtechnikásabb pályája, ami Marc Márqueznek feküdhet, hiszen így kevésbé jönnek ki a Honda hiányosságai, ellentétben az ő erősségeivel. A nyolcszoros világbajnok 2010 óta egyszer sem talált legyőzőre a Német Nagydíjon, amikor ott volt a mezőnyben, jelenleg zsinórban tizenegy diadalnál tart. A fogadóirodák egyértelműen őt tartják a hétvége esélyesének, és ezzel Bagnaia is egyetért.

A Pramac végzett az élen a Quartararo bukásával záruló nyitányon, Marc Márquez a második

„Marcnak egészen biztosan nagyobb esélye van, mint másoknak – fogalmazott. – Amikor 2021-ben visszatért, itt nyert. Nem volt könnyű futam. Szerintem ezen a pályán ő lesz a fő esélyes.” Egyelőre csak az első edzést rendezték meg, amelyen Márquez a második helyen zárt, 152 ezredmásodperces hátrányban Johann Zarco mögött. Bagnaia további 263 ezredes lemaradásban nyolcadikként végzett.