back to top
2024. május 03. 14:55
KezdőlapMotoGPÚj stratégiával rukkolt elő Fabio Quartararo, ami eddig beválni látszik

Új stratégiával rukkolt elő Fabio Quartararo, ami eddig beválni látszik

Fabio Quartararo Austin óta először jutott vissza a Q2-be a Sachsenringen a hatodik helyével. A Yamaha gyári versenyzője kifejtette stratégiáját, és ismét kritizálta a MotoGP új hétvégi formátumát.

A tavalyi győztes, Fabio Quartararo jókedvűen utazott a Sachsenringre. A „Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland” pénteki edzésnapján a Yamaha sztárja a 6. helyet érte el, és ezzel Austin óta először biztosította a közvetlen helyét a kvalifikáció második szakaszában. Utána azonban bevallotta: „Nem volt minden tökéletes, mégis jó érzés közvetlenül a Q2-ben lenni.”

A pole pozícióért folytatott harcban biztos helyezése ellenére Quartararo kritizálta az új hétvégi formátumot:

„Az, hogy csak két edzés dönt a közvetlen továbbjutásról a Q2-be, nagyon képlékeny.”

Marc Márquez hibája után kettétört az egyik Ducati, Bezzecchié lett a pénteki nap

Quartararo célja a csütörtökön a top10-be kerülés volt. Vajon változott a véleménye azóta:

„Nem, kis célokat kell kitűznöm magam elé, és lépésről lépésre haladni. Az első célom az volt, hogy egyenesen a Q2-be kerüljek. Optimista vagyok. Nagyszerű lenne a hatodik helyen végezni a kvalifikáción is, de természetesen nem ez a cél, hanem magasabbra török.”

A 24 éves francia 0,352 másodpercet veszített a Mooney VR46 versenyzője, Marco Bezzecchi legjobb idejéhez képest. A 2021-es MotoGP-világbajnok megjegyezte: „Remélem, találunk valamit javíthat a jelenlegi helyzetünkön, ami közel sem rózsás még így sem. Már most két tizedmásodperccel vagyok lemaradva az előttem lévő versenyzőtől. Minden a stratégián múlik. Azt mondtam a csapatnak, hogy korán meg akarom futni a gyors körömet, és még a piros zászló előtt meg is tettem. Nem célszerű az utolsó pillanatra hagyni, mert adódhatnak olyan incidensek, mint a második edzés végén.”