back to top
2024. május 02. 21:27
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró szívesen lenne kilencedik egy olyan futamon, ahol 8 Ducati végez...

Aleix Espargaró szívesen lenne kilencedik egy olyan futamon, ahol 8 Ducati végez előtte

Az Aprilia sztárja, Aleix Espargaró számára katasztrofálisan ért véget a Sachsenringen rendezett MotoGP-futam. Elsősorban a rossz gumiválasztás miatt, de a problémák mélyebben gyökereznek.

Aleix Espargarónak már néhány kör után be kellett látnia a vasárnapi Német Nagydíjon, hogy rosszul döntöttek.

„Teljesen elszúrtuk a gumiválasztást. Nagy hiba volt, hogy a lágy gumit választottuk. Kísértésbe estünk, mert a közepes keverék tavaly jól működött itt, és a szombati sprintfutamon 16 kör után még így is megdöntöttem az egyéni legjobb időmet. Kockáztatni akartunk. Elég jól jöttem el a rajtnál, a rajtberendezéssel kapcsolatos ismert problémák ellenére is, de itt ki is merült a pozitívuma ennek a hétvégének. Az utolsó hat kör különösen veszélyes volt, de minden erőmmel azon voltam, hogy befejezzem a versenyt.”

Marc Márquez visszalépett, Martín óriási csatában győzte le ismét Bagnaiát a Német Nagydíjon

Espargaró, aki eddigi egyetlen nagydíját 2022-ben Argentínában nyerte meg,és a tavalyi szezon meglepetésembere volt, jelenleg csak a kiábrándító kilencedik helyet foglalja el a világbajnoki tabellán.

„Elég egyszerűen meg lehet ezt magyarázni. Jelenleg nincs meg a szintünk ahhoz, hogy az élmenőkkel harcoljunk. A többi európai gyártó nagyot lépett előre. Mi az Apriliával többé-kevésbé holtponton vagyunk.”

„A Ducati olyan, mintha egy másik bolygóról jött volna. Nem számítottam ekkora fejlődésre. A motor kívülről nézve talán semmi extrát nem mutat, de szuperül mozog. Tökéletes a tapadása, és játszi könnyedséggel veszi a kanyarokat. Ráadásul zseniális versenyzőik vannak. Nyolc Ducati ellen, ha kilencedik vagy a versenyen, az tulajdonképpen a legjobb érzés.”

Arra a kérdésre, hogy a mugellói versenymotorbalesete után milyen egészségügyi problémái voltak, Espargaró így válaszolt:

„Fáj a lábam, és a kilences és tízes bordatörés miatt egyértelműen az egész testemben vannak gondok, különösen a hátamban, de szerencsére a motoron nem érzem. Már nagyon várom Assent, mert ott mindig erős vagyok.”