back to top
2024. május 03. 02:09
KezdőlapMotoGPNakagami szerint a Honda eddigi legnagyobb kudarcát éli meg, de Marc Márquez...

Nakagami szerint a Honda eddigi legnagyobb kudarcát éli meg, de Marc Márquez nem csinált rosszul semmit

Takaaki Nakagami a Német Nagydíj után nyíltan beszélt a világ legnagyobb motorgyártójánál kialakult helyzetről, és az ő szemszögéből elemezte Marc Márquez ijesztő bukását a bemelegítésen.

Miután a HRC éllovasa, Marc Márquez a MotoGP vasárnapi bemelegítő edzésén történt bukását követően feladta a hétvége további részét, a japán Takaaki Nakagami volt hirtelen az egyetlen megmaradt Honda-pilóta a királykategóriában, aki részt tudott venni a sachsenringi főfutamon.

„Sajnos a bemelegítés után nyilvánvalóvá vált, hogy én leszek az egyedüli Honda-versenyző a rajtrácson. Pont Márquez mögött voltam, és láttam a bukást. Nem vettem észre semmi furcsát hátulról, jó ívet választott, semmit nem csinált rosszul. Egyszerűen csak elment a motor hátulja, és ijesztő highside lett belőle.”

A Honda bukási statisztikáit elnézve Nakagami hozzátette:

„Ez megrémít, mert én is ugyanezen a motoron ülök. Szerencsére nekem nem volt ilyen csúnya bukásom. Szeretném látni a kockás zászlót, jelenleg ez a legfontosabb számomra és a Honda számára, mert ha balesetet szenvedek és megsérülök, akkor a Hondának nem marad senkije a rajtrácson.”

Quartararo gratulált a hétvégén ötször bukó Marc Márqueznek azért, amit csinál

Nakagami a 30 kör alatt a 17. helyről a 14. helyre küzdötte fel magát, végül közvetlenül a szintén tanácstalan Fabio Quartararo mögött végzett, és 25 másodpercet veszített a győztes Jorge Martínnal szemben.

A 31 éves chibai versenyző, aki hatodik MotoGP-szezonját futja, de úgy érzi, most valóban válságos a helyzetük:

„Valószínűleg ez a HRC eddigi legnagyobb kudarca, ami természetesen az én pályafutásomat is érinti. Kívánom a többieknek, hogy minél hamarabb felépüljenek. Remélem, Mir rajthoz tud állni Assenben.

Ami a jövőjét illeti, Nakagami elárulta: „Volt egy kis megbeszélésünk itt a Sachsenringen. Assenben lesz még egy találkozó, akkor talán többet tudok majd. Lesznek jó hírek, de rossz hírek is.”