back to top
2024. május 07. 00:35
KezdőlapMotoGPTovábbra sem kap zöld utat Pol Espargaró, Folger helyettesíti ismét

Továbbra sem kap zöld utat Pol Espargaró, Folger helyettesíti ismét

A döntés megszületett: A GASGAS csapat Assenben is nélkülözni fogja Pol Espargarót, és immáron hatodik alkalommal Jonas Folgert fogja motorra ültetni.

Aleix Espargaró már a Sachsenringen bejelentette, hogy testvére valószínűleg Assenben sem áll rajthoz. Ez a feltételezés mostanra bizonyossággá vált, ugyanis a GASGAS most megerősítette, hogy Jonas Folger helyettesíti ismét a spanyolt.

A 29 éves bajor már számított erre a feladatra, ezért a barátnőjével, Annával tervezett születésnapi partiját (múlt csütörtökön lett volna) nem az asseni hétvégére, hanem egy holland TT utáni időpontra halasztotta.

Maradandó egészségkárosodást okozna egy újabb bukás, így Pol Espargaró nem indulhat Sachsenringen

Folger, aki utoljára 2019-ben állt rajthoz Assenben, méghozzá a Petronas csapat Kalexén, így nyilatkozott az újabb szereplésről:

„Nagyon boldog vagyok, hogy Assenben ismét versenyezhetek a csapattal. Bár a németországi forduló eredményei első ránézésre nem mutatják, csökkentettük a lemaradásunkat az élmezőnyhöz képest. Ez számomra pozitív szempont.”

„Most új stratégiával készülünk Assenre. Egy kicsit másképp fogjuk csinálni a dolgokat, mert még mindig nem szoktam össze teljesen a motorral. Van néhány ötletünk, amit ki fogunk próbálni. Assen tehát fontos hétvége lesz számunkra, és az időjárás itt rendszerint átírja az előre megfogalmazott forgatókönyvet.”

Most Assen után még öt versenymentes hétvége következik. Pol Espargaró tehát augusztus első hétvégéjén, Silverstone-ban újra szerepelhet anélkül, hogy egy esetleges bukásnál maradandó csigolyasérüléstől kellene tartania.