back to top
2024. május 06. 03:58
KezdőlapMotoGPEldőlt, hogy Marc Márquez és Mir ott lesznek-e Assenben

Eldőlt, hogy Marc Márquez és Mir ott lesznek-e Assenben

A Honda bejelentette, hogy Marc Márquez ott lesz a Holland TT-n, Joan Mir viszont ezt a hétvégét is kihagyja. Utóbbinak ezúttal már lesz helyettese Iker Lecuona személyében.

Rémálomszerűen alakul a Honda számára a nyár eleje, hiszen a négy állandó versenyzőjükből csak Nakagami Takaaki mondhatja magát teljesen egészségesnek. Ami a gyári istállót illeti, Joan Mir Mugellóban, míg Marc Márquez a Sachsenringen sérült meg, és miután a Német Nagydíj főfutamát mindketten kihagyták, mind a nyolcszoros, mind a kétszeres világbajnok esetében kérdéses volt, hogy Assenben ott lehet-e.

Marc Márquez nem hülye, ez a történet sokkal bonyolultabb ennél

Ami előbbit illeti, a Honda bejelentette, hogy a 30 éves versenyző el fog indulni a Holland TT-n. Márquez ötször bukott az előző hétvégén, és a bemelegítésen elszenvedett balesetébe bele is sérült: a bokája megzúzódott, a hüvelykujja pedig eltört. Ennek ellenére ismét motorra ül, és igyekszik szépen zárni a nyári szünet előtti időszakot.

„Úgy érkezem meg Assenbe, hogy a nehéz németországi hétvégét magam mögött hagyom – nyilatkozta. – Még egy versenyünk van a nyári szünet előtt, és az a célunk, hogy sok hasznos adatot gyűjtsünk a mérnököknek, hogy a következő hetekben dolgozhassanak. Erre koncentrálunk a hétvégén. Nyugodtnak kell lennünk, és egyértelmű tervvel kell nekivágnunk a hétvégének.”

Honfitársa azonban már nem mondhatja magát ennyire szerencsésnek: Mir az Olasz Nagydíj második edzésén bukott, és a vizsgálatok kézsérülést állapítottak meg nála. Ennek következtében ki kellett hagynia az előző fordulót, és, mint kiderült, Hollandiában sem lehet ott. Ezzel folytatódik a borzalmas szezonkezdete a Hondával. s

A japánok egyúttal azt is bejelentették, hogy 2020 világbajnokát Iker Lecuona fogja helyettesíteni, aki Jerezben Márquez helyén versenyzett. A szintén spanyol pilóta ezen a helyszínen állhatott fel a dobogóra a Superbike-világbajnokságon, most viszont nem lesz könnyű dolga, és nem csak a gyenge motor miatt. A 23 éves versenyző ugyanis Danilo Petruccival ütközött, és kórházba kellett szállítani az incidens után.

Újabb versenyzőnek kell kihagynia a következő MotoGP-hétvégét

„Először is minden jót kívánok Joannak a felépüléshez – fogalmazott. – Izgatottan várom, hogy ismét csatlakozhassak a csapathoz, ez igazi megtiszteltetés. Assen egy olyan pálya, amelyet szeretek. Ott szereztem meg életem első dobogós helyezését a Superbike-vb-n, így remélhetőleg egy újabb jó hétvégét tudunk teljesíteni, csakúgy, mint Jerezben. Valamelyest még mindig lábadozom a misanói baleset után, így ez egy jó fizikai teszt is lesz.”