back to top
2024. május 08. 21:05
KezdőlapMotoGPBezzecchi: Marc Márquez azt csinál, amit akar, a versenyirányítás nem szúr ki...

Bezzecchi: Marc Márquez azt csinál, amit akar, a versenyirányítás nem szúr ki vele

Enea Bastianini és Marco Bezzecchi is beszélt a Marc Márquezzel kapcsolatos tapasztalatairól, ami a Német Nagydíj hétvégéjét illeti. Előbbi csupán annyit jegyzett meg, hogy riválisa nincs jó állapotban, utóbbi pedig kifakadt.

Marc Márquez élete egyik legborzalmasabb hétvégéjén van túl, miután a Német Nagydíj pénteki, szombati, illetve vasárnapi napján összesen ötször bukott. A bemelegítésen elszenvedett balesetében meg is sérült, ezért a főfutamot kihagyta, de egészen addig annak rendje és módja szerint részt vett az edzéseken, az időmérőn, illetve a sprintversenyen. Két riválisa megosztotta a vele kapcsolatos tapasztalatait.

Marc Márquez nem hülye, ez a történet sokkal bonyolultabb ennél

Márquez 2010 óta veretlen volt a sachsenringi versenyeken, amikor el tudott indulni. A vasárnapokat illetően ez továbbra is igaz, hiszen akkor nem állt rajthoz, viszont a gyakorlatban megtört a sorozat, hiszen a sprintversenyen nagyon messze volt a győzelemtől. Csupán a tizenegyedik helyen végzett, és valami láthatóan nem stimmelt.

„Furcsa volt, de egyértelműen nem volt a legjobb formájában – nyilatkozta Enea Bastianini, aki sokat csatázott Márquezzel a szombati futamon, így testközelből láthatta, hogy mi a helyzet a spanyol versenyzővel, illetve a Hondával. – Gondok vannak a motorjával. Általánosságban nem volt jó állapotban, nem motorozott tisztán.”

A gyári Ducati motorosa ezzel együtt élvezetes küzdelmet vívott riválisával, ellentétben Marco Bezzecchivel, akinek még korábban volt egy afférja vele. Az időmérő előtti szabadedzésen a VR46 pilótája lelassított, hogy hátranézzen, Márquez pedig hátulról eltalálta a motorját. Nagyobb baj nem lett az esetből, a 24 éves versenyző viszont figyelmeztetést kapott, ami nem nyerte el a tetszését.

„Azért tettem, mert láttam, hogy Márquez megteszi – fogalmazott Bezzecchi. – Soha nem szúrnak ki vele, de engem egyértelműen megbüntetnek. Marc talált el, és engem figyelmeztettek. A versenyirányítás eddig nem mondott nekem semmit. Ismétlem, Marc mindig azt csinál, amit akar, és soha nem mondanak neki semmit.”

Eldőlt, hogy Marc Márquez és Mir ott lesznek-e Assenben

A mezőny tagjai legközelebb ezen a hétvégén, Assenben csaphatnak össze egymással. Bár Márquez hüvelykujja eltörött, és a bokája is megzúzódott, ott lesz a Holland TT-n, hogy a nyári szünet előtt minél jobb eredményt érjen el. Csapattársa, Joan Mir viszont a mugellói hétvége érdemi része és az előző forduló egésze után ezt is kénytelen lesz kihagyni kézsérülése miatt.