back to top
2024. május 04. 09:06
KezdőlapMotoGPMiré után Rins helyettese is megvan a Holland TT-re

Miré után Rins helyettese is megvan a Holland TT-re

Az LCR csapata bejelentette, hogy Stefan Bradl helyettesíti a sérült Álex Rinst a Holland TT-n. A német pilóta idén már két fordulón szerepelt, a monacói istálló színeiben 2018-ban versenyzett utoljára.

Nem áll jól a Honda szénája abból a szempontból, hogy hány egészséges versenyzővel rendelkezik a MotoGP-ben, legalábbis az állandó pilóták közül, hiszen ezt csak Nakagami Takaaki mondhatja el magáról. Marc Márquez ugyan indul, de a Sachsenringen eltörte az ujját, és zúzódásokat szenvedett el a bokáján, míg Joan Mirnek és Álex Rinsnek a Német Nagydíj után a Holland TT-t is ki kell hagynia.

Eldőlt, hogy Marc Márquez és Mir ott lesznek-e Assenben

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a királykategória 2020-as világbajnokát Iker Lecuona pótolja majd Assenben. Szerdán az LCR is bejelentette, hogy ki lesz a másik pilóta, amivel aligha okoztak meglepetést bárkinek: az Amerikai Nagydíj győztese helyett Stefan Bradl, a Honda tesztpilótája fog versenyezni a nyári szünet előtti utolsó futamon.

A német motoros idén már két MotoGP-hétvégén is lehetőséget kapott: Austinban a Repsol Honda színeiben versenyzett Márquez helyetteseként, ám nem tudott célba érni. Ezt követően Jerezben indulhatott el, ám akkor már a HRC néven elindított csapatnál, szabadkártyával. Ekkor a tizennegyedik helyen látta meg a kockás zászlót vasárnap, így jelenleg 2 pont van a neve mellett a tabellán.

Bradl 2016-ban szerepelt utoljára állandó versenyzőként a MotoGP-ben, de a következő idényt leszámítva minden évben legalább négy futamon lehetőséget kapott, 2020-ban és 2022-ben pedig a szezon jelentős részében pótolnia kellett Márquezt. Az LCR-nél 2018-ban szerepelt utoljára: Sepangban a tizenharmadik, Valenciában a nyolcadik helyen intették le.

Több futamot is ki kell hagyni Álex Rinsnek, azonnal műteni kellett

Az LCR rövid Twitter-bejegyzésben jelentette be Bradl szerepeltetését, és egyúttal jókívánságukról biztosították Rinst. „Álexnek sok erőt küldünk a felépüléshez. Addig is mindent megteszünk, hogy tovább hajtsunk, és fejlődjünk.” A Holland TT után a Kazah Nagydíj törlése miatt hathetes szünet következik, kérdés, hogy a síp- és szárkapocscsonttörést szenvedett spanyol versenyzőnek ez elég idő lesz-e a felépüléshez.