back to top
2024. május 18. 06:40
KezdőlapMotoGPMarc Márquez szerint nemcsak a boldog pillanatokat kell a nyilvánosság elé tárni,...

Marc Márquez szerint nemcsak a boldog pillanatokat kell a nyilvánosság elé tárni, hanem a kudarcokat is

Marc Márquez nemrégiben leült egy kérdezz-felelekre, és elismerte, hogy nagyobb figyelmet kell fordítania a fizikai állapotára, különösen az elmúlt három év sérüléseinek sorozata után, miközben új dokumentumfilmjéről, a Marc Márquez: All In-ről is beszélt.

A sportág és a háziállatok iránti szeretetétől kezdve a sportág csúcsára való visszatérés motivációjáig, Marc Márquez sok mindenre kitért a GQ-nak adott interjújában. A spanyol versenyző elismerte, hogy kezd benőni a feje lágya, és rájött, hogy sokkal jobban kell vigyáznia magára.

„Amikor elkezdtem versenyezni, még nagyon fiatal voltam, és minden csak a motorozásról szólt, és ennyi. Most 30 éves vagyok, és rájöttem, hogy egyre jobban kell vigyáznom a testemre: mindent kontrollálni, több fizikoterápiás kezelésre járni, stb. Amikor a dokumentumfilmet készítettük, az nem egészen a versenyzésről szólt, minden nap kamerákkal követtek. Remélem, hogy ez egy olyan dokumentumfilm, amiből az emberek tudnak valamit meríteni, és remélem, hogy tetszik nekik, mert beengedem őket az otthonomba, tanúi lehetnek a mindennapjaimnak.”

Marc Márquez nem hülye, ez a történet sokkal bonyolultabb ennél

„A legnagyobb célom az, hogy visszatérjek. A múltban nem sok sportoló töltött három évet sérülten. Szeretnék újra versenyképes lenni és bajnoki címekért küzdeni. Normális esetben, amikor a sportolóknak sikereik és jó eredményeik vannak, a kamerák azt mutatják, hogy boldog vagy. Aztán amikor nehéz pillanatot élsz meg, akkor általában inkább védekező fázisba kerülsz, és nem igazán hiányzik, hogy még a kamerák is kövessenek. A múltban sokan filmeztek, amikor győztem, de nem egy nehéz pillanatban. Ember vagyok én is, vannak nehezebb időszakok, és sokan, akiknek a magánéletükben vannak problémáik, szerintem talán ugyanilyen módon közelíthetik meg a sajátjukat. Remélem, hogy ez segíthet nekik is.”

Márquez otthonában is olyan társasággal van körülvéve, ami minden nap mosolyt csal az arcára, hiszen két kiskutyája személyében igaz barátokra talált, akik mindig lelkesen várják őt haza.

„Két kutyánk van. Hivatalosan nekem egy van, a másik az öcsémé, és így élünk mi négyen. Szeretem az állatokat. A kutyáimmal különleges kapcsolatom van. Amikor elmegyek pár percre vásárolni, és hazaérek, úgy viselkednek, mintha négy-öt napja várnának rám. Ez nagyon kedves. Segít ellazulni, ha sétáltathatom őket a városban. Olyanok, mintha a barátaim lennének, akikkel megoszthatom ezeket a pillanatokat.”