back to top
2024. május 08. 11:43
KezdőlapMotoGPÚjabb részletet árult el Marc Márquez a legutóbbi balesetéről, és állítja, nem...

Újabb részletet árult el Marc Márquez a legutóbbi balesetéről, és állítja, nem változott a helyzet

Marc Márquez elárulta, nemcsak hüvelykujjtörést és bokazúzódást, hanem bordarepedést is szenvedett a Német Nagydíj bemelegítésén történt bukásában. A spanyol motoros hangsúlyozta, az, hogy most versenyezni fog, annak a jele, hogy továbbra is elkötelezett a Honda iránt.

Marc Márquez számára rémálomszerűen alakult a Német Nagydíj hétvégéje, hiszen ahelyett, hogy folytatta volna győzelmi sorozatát a pályán, a futamra már ki sem állt. Ennek oka, hogy korábban ötször is bukott, és a bemelegítésen elszenvedett balesetében több helyen is megsérült. Ennek következtében a nyolcszoros világbajnok maga döntött a visszalépés mellett.

Marc Márquez maga döntött a visszalépés mellett: Túl sok ütést kaptam

A 30 éves motoros akkor úgy fogalmazott, hogy a rengeteg ütés miatt nem állt készen a versenyzésre. Ebből a szempontból balszerencse, hogy a Holland TT előtt nem volt üres hétvége, ennek ellenére Assenben már rajthoz fog állni. Mindezt annak ellenére teszi, hogy a legjobban várhatóan egy olyan sérülés fogja zavarni, amelyről eddig nem beszélt a nyilvánosságnak.

„[Van] egy határ, de készen állok – válaszolta a mostani fordulóra vonatkozó kérdésre a MotoGP hivatalos honlapján közzétett videóban. – Úgy gondolom, hogy készen állok majd a versenyre. Németországban a bemelegítésen történt bukásom [utáni] első órában úgy éreztem, hogy kész vagyok menni. Aztán viszont, ahogyan teltek az órák, minden alkalommal egyre nagyobb fájdalmat éreztem, különösen a bokámon [és] a törött hüvelykujjamon. Emellett pedig furcsán éreztem magam, és a második bordámon is volt egy repedés. Szóval ez lesz a legfájdalmasabb a hétvége során. Ugyanakkor megpróbálunk lépésről lépésre haladni, és majd meglátjuk. Azért is volt fontos, hogy itt legyünk, mert a Honda két állandó versenyzője, vagyis [Joan] Mir és [Álex] Rins is sérült. A legjobbakat kívánjuk nekik. A Hondának szüksége van motorokra a pályán, hogy a jövőben javulni tudjon.”

Azt Márquez is számtalanszor elmondta már, hogy azért esik ennyit, mert rengeteget kockáztat annak érdekében, hogy kompenzálja a motor hiányosságait. Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy a spanyol pilótának mikor lesz elege a helyzetből, illetve a Hondából. Ennek egyébként az is az egyik jele lehetett, hogy a múlt hét pénteki második edzésen a középső ujját mutogatta a versenygépnek az egyik megbicsaklása után.

Ami az eséseket illeti, sokak szerint emiatt mélypontra került Márquez, illetve a japán márka kapcsolata, sőt, többen azon a véleményen vannak, hogy innen nincs visszaút. Szerződése azonban csak 2024 végén jár le, így ha esetleg már jövőre gyártót akar váltani, akkor nyilvánvalóan meg van kötve a keze. Az érintett azonban hangsúlyozta, a helyzet nem változott, továbbra is elkötelezett, különben nem versenyezne Assenben.

Marc Márquez nem hülye, ez a történet sokkal bonyolultabb ennél

„Ha itt vagyok, annak az az oka, hogy maximális az elkötelezettségem a Honda felé, és együtt akarok dolgozni velük, hogy a jövőben fejlődjünk, hogy javítsunk a projektünkön – szögezte le. – Jelenleg azért vagyok itt, hogy velük dolgozzak, és ahogy én látom, hogy a velük való munka a jövőt illetően a következő évre vonatkozik. Az idei évben nem sok minden fog változni, így maximális az elkötelezettség.”