back to top
2024. május 18. 08:35
KezdőlapMotoGPÍgy ment neki hátulról Bastianini motorjának Marc Márquez (videó)

Így ment neki hátulról Bastianini motorjának Marc Márquez (videó)

Marc Márquez folytatja balszerencsés sorozatát. A cerverai versenyzője újabb balesetet szenvedett a szombati kvalifikáción Assenben, amikor a Q2-be jutásért küzdött. Ez már a 14. alkalom, hogy a Honda pilótája bukott az idei szezonban.

Marc Márquez Enea Bastianini mögött haladt az időmérő edzés első szakaszának második etapján. Egy bizonyos ponton Bastianini elvette a gázt, és megfordult, hogy megnézze, ki van mögötte. Abban a pillanatban pont Márquez volt az, aki mögötte érkezett, és beleszaladt a Ducati hátsó kerekébe. Az ütközés alacsony sebességnél történt, így a spanyol gyorsan felállt a földről, következmények nélkül. Az azonban egyértelmű volt, hogy nem örül a történteknek: Bastianini felé tett gesztusaiból látszott, hogy elégedetlenkedik.

A Honda-bokszban teljes volt a csalódottság. Ken Kawauchitól kezdve, aki most a Honda teljes technikai oldalát vezeti, Alberto Puigon át egészen Márquez édesapjáig. A spanyol pilóta felháborodva ült le a biztonsági korlátok elé, hogy elgondolkodjon az újabb bukásán, ami már a második ezen a hétvégén.

Marc Márquezt gyötörte a fájdalom, de végig akarja csinálni az asseni hétvégét

Ez alkalommal a versenybíróság nem fogja kivizsgálni az esetet, mivel ezt apró szerencsétlenségnek tudják be. Nem csak ez az akció volt az, ami előrevetítette a nem túl jól alakuló hétvégét Márquez számára. A kamerák a nap folyamán végig komor hangulatban találták. A motorra való felszálláskor tanúsított szűkszavúságtól kezdve a bokszban tett gesztusokig.