back to top
2024. május 04. 21:00
KezdőlapMotoGPLorenzo nem tartja szimpatikusnak az ellenfeleit kritizáló Miller megjegyzését

Lorenzo nem tartja szimpatikusnak az ellenfeleit kritizáló Miller megjegyzését

Jorge Lorenzo szerint Jack Miller megjegyzései nem mindig szimpatikusak, és a legutóbbi, egyes versenytársait bíráló megszólalása sem tartozott ezek közé. Az ötszörös világbajnok expilóta Marc Márquez helyzetére is kitért.

Jack Miller szókimondó nyilatkozatával hívta fel magára a figyelmet a Német Nagydíj után. A KTM motorosa kifakadt azokra a versenyzőkre, akik szerinte állandóan panaszkodnak versenygépükre ahelyett, hogy a munkájukat végeznék. Az ausztrál pilóta szerint egyesek hercegnőként viselkednek, pedig nem ezért kapják a fizetésüket.

Miller keményen beleállt az ellenfelekbe: Fogják be a szájukat, nem a hisztiért fizetik őket

Sokan úgy vélték, hogy mindez elsősorban Marc Márqueznek szólt, és bár Miller elismerte, hogy ő is a címzettek között volt, azt tagadta, hogy elsődlegesen neki üzent volna. A négyszeres MotoGP-futamgyőztes hozzátette, kijelentését elsősorban a sportág egészsége érdekében tette, ám Jorge Lorenzo tetszését nem igazán nyerték el a 28 éves versenyző szavai.

„Tudjuk, hogy Jack milyen, amikor beszél – kezdte a manapság szakértőként dolgozó korábbi pilóta. – Néha nagyon vicces. Néha [viszont] a más versenyzőkről vagy csapatokról tett megjegyzései nem túl szimpatikusak, különösen azok számára, akikről szólnak. Mindenki panaszkodik, mindenki dühös. Nem az a helyzet, hogy egyesek panaszkodnak, mások meg nem. Ha megnézzük a történelmet, valamikor minden versenyző panaszkodik. Tisztelnünk kell a többi pilótát.”

Miller nekiment az újságíróknak, és elárulta, Marc Márqueznek is szólt korábbi kirohanása

Ami Márquezt illeti, a nyolcszoros világbajnok valóban rengeteget kritizálta a Hondát az elmúlt időszakban, miután rengeteget kell kockáztatnia ahhoz, hogy legyen esélye jó eredményt elérni. A Sachsenringen egyszer még a középső ujját is felmutatta a versenygépnek, miután megfogott egy esést. Lorenzo szerint honfitársa jelenleg nem tehet mást, mint hogy vár.

„Korábban rengeteg bukása, sőt, sérülése volt – fogalmazott a Yamaha, a Ducati, illetve a Honda egykori pilótája korábbi riválisáról. – Azonban [mit csináljon] egy ilyen rendkívül nehéz és bonyolult helyzetben, amikor nem érzi a motort? Soha nem érzett rá. [Számára] ez új tapasztalat. Az idő és a türelem segíteni fog Marcnak a felzárkózásban.”

Az viszont nem valószínű, hogy Márquez már a Holland TT-n fel fog támadni. A 30 éves motoros ötször bukott az előző hétvégén, és az utolsó balesetében eltört a hüvelykujja, megzúzódott a bokája, valamint elrepedt a bordája. Különösen ez utóbbi hátráltatja őt a motorozásban, nem véletlen, hogy a pénteki napot csupán a tizenkilencedik helyen zárta.