back to top
2024. május 07. 12:26
KezdőlapMotoGPA Honda siralmas helyzetét már Jonathan Rea sem tudta szó nélkül hagyni

A Honda siralmas helyzetét már Jonathan Rea sem tudta szó nélkül hagyni

A Honda az elmúlt években egyre inkább veszített versenyképességéből a MotoGP-ben, és ezt az idei szezon ismét bizonyítja. Még Marc Márquez sem tudta megfordítani a tendenciát, mivel még nem látott kockás zászlót egy vasárnapi futamon sem.

Hatalmas gödörben a Honda továbbra is, ez kétségtelen. Marc Márquez, Álex Rins és Joan Mir is sérült, így a megszokott pilóták közül csak Takaaki Nakagami képviseli a japán gyártót a MotoGP mezőnyében. Márqueznek nem ez az első sérülése a szezonban, és egyelőre nem tudni mihez kezd.

Alberto Puig ismertette a Honda mélyrepülésének lehetséges kiváltó okait

Jonathan Rea a GPOne.com-nak adott interjújában a spanyol helyzetét kommentálta, és azt állította, hogy nem Márquez veszített a képességeiből és kvalitásaiból, a probléma az RC213V-ből ered:

„Ő egy legenda, és nagyon szomorú vagyok amiatt, amin most keresztülmegy. Ő volt az egyetlen, aki képes volt küzdeni azzal a motorral, és azon a véleményen vagyok, hogy minden tiszteletem az ellenfeleinek, de még mindig ő a világ legjobb versenyzője. A probléma az, hogy a motor kész katasztrófa, elég csak megnézni, mi történt Rinsszel és Mirrel.”