back to top
2024. május 06. 19:09
KezdőlapMotoGPEgyesek nem pihennek ─ így töltik a nyári szünetet a MotoGP versenyzői

Egyesek nem pihennek ─ így töltik a nyári szünetet a MotoGP versenyzői

A bajnokságot vezető Pecco Bagnaia 35 pontos előnnyel a zsebében adta át magát a pihenésnek a hat hétig tartó nyári szünetben. Vagy mégsem? MotoGP-s kollégáival ellentétben a Ducati gyári pilótája minden bizonnyal munkával tölti majd az időt.

Francesco Bagnaia a nyári szünet előtti első nyolc MotoGP-futamon megalapozta a szezon első felét. Az új sprintformátumban egy szereplés kivételével mindig dobogóra állt, Portimãóban, Austinban és Mugellóban pedig győzött.

Ami különösen figyelemre méltó, hogy a 2022-es MotoGP világbajnok folyamatosan javult a hétvégék során, és végül az élmezőnyben találhatta magát. A 15 körös sachsenringi sprintversenyen például még 2,468 másodperccel maradt le a futamgyőztes Jorge Martín mögött, a vasárnapi futamon viszont a hosszabb versenytáv ellenére 0,064 másodpercre csökkentette ezt a különbséget.

A Ducati versenyzőjének céltudatos munkája a hollandiai Assenben rendezett TT-n is egyértelműen megmutatkozott. Míg az első edzésen csak a 8. helyen szerénykedett, a szombati sprintet a második helyen zárta Marco Bezzecchi mögött. Vasárnap megnyerte a futamot, a második helyre szorítva ezzel márkatársát.

„Mind a Sachsenringen, mind Assenben nem a legjobban kezdtük a hétvégét. Utóbbi hétvégén a kanyarba való bedőléssel voltak gondjaink, de aztán a bemelegítésen találtunk valamit, ami orvosolta ezt a problémát. Képesek vagyunk aktívan javítani a helyzeten. Ennek örülhetünk, és ugyanezt várom el a csapattól és magamtól is. Mindig a pozitívumokra koncentrálunk.”

Bagnaia versenytársai a hathetes nyári szünetet alapvetően a pihenésnek szentelik. Míg Luca Marini arra vár, hogy barátnőjével összeházasodjon Ibizán, addig az Aprilia sztárja, Maverick Viñales a feleségével, Raquellel és kislányával, Ninával szeretne időt tölteni. A Yamaha gyári versenyzője, Franco Morbidelli viszont Andrea Mignóval és barátnőjével együtt nyaral; és még sorolhatnánk.

Bagnaia azonban ahelyett, hogy élvezné a nyarat, intenzíven fel akar készülni a szezon második felére.

„Először is pihentetem a bokámat. Keményen fogok dolgozni, hogy felkészüljek a szezon második felére. Nincs szabadságom, és nem fogok elutazni. Szerencsés vagyok, hogy közvetlenül a tenger mellett élek, így szinte mindig nyaraló üzemmódban vagyok. Különösebb programom azonban nincs, mert jelenleg a munka fontosabb számomra.”