back to top
2024. május 03. 16:20
KezdőlapMotoGPMenekülne a Hondától a szenvedő Mir? – menedzsere válaszolt

Menekülne a Hondától a szenvedő Mir? – menedzsere válaszolt

Joan Mir menedzsere cáfolta, hogy egy évvel a szerződése lejárta előtt ügyfelét megpróbálná kimenekíteni a Hondától. Paco Sánchez azt is tagadta, hogy rossz viszonyban lennének egymással.

Joan Mir azt követően szerződött a gyári Hondához, hogy a Suzuki tavaly év végén kiszállt a MotoGP-ből, így nyilvánvalóan más csapatnál kellett folytatnia a pályafutását. A Repsol színeiben futott első idénye azonban rémálomszerűen alakul: a nyolcból mindössze négy futamon tudott elindulni, és ebből is mindössze a szezonnyitó Portugál Nagydíjat fejezte be, igaz, akkor legalább a pontszerző tizenegyedik helyen ért célba.

Amellett, hogy nehezen tud alkalmazkodni a motorhoz, a szenvedésben a Honda is jelentősen közrejátszik, hiszen a csapat másik három állandó pilótája is küszködik. Csapattársa, Marc Márquez esetében lényegében folyamatosan beszédtéma, hogy kitölti-e a 2024-ig szóló szerződését, ám ez a kérdés Mirnél is felmerült az elmúlt időszakban. Menedzsere azonban tagadta, hogy idő előtt ki akarja menekíteni a japánoktól.

„Nem – válaszolta röviden az erre vonatkozó kérdésre az AS-nek adott interjújában Paco Sánchez. – A cél az, hogy kitöltsük a Hondával kötött szerződést, és megpróbáljuk versenyképessé tenni a motort. Ez nem könnyű feladat. Nagyszerű versenyzők voltak a Hondánál az elmúlt években, például Jorge Lorenzo, Pol Espargaró, Álex Márquez és Dani Pedrosa az utolsó éveiben, és mindannyiuknak nehéz dolguk volt. Még Marc Márqueznek is nehéz dolga volt, mert brutális számú bukás után nyert.”

Mir menedzsere szerint a MotoGP új formátuma fizikailag és mentálisan is tönkreteszi a versenyzőket

Mir teljesen egyértelműen pályafutása egyik, ha nem a legnehezebb időszakát éli, és ilyenkor gyakran előfordul, hogy a hozzá közel álló emberek egy részével is megromlik a kapcsolata. A menedzserrel való viszony ebből a szempontból kifejezetten érzékeny lehet, és a spanyol sajtóban el is terjedt, hogy akár szakíthatnak is. Sánchez azonban ezt is tagadta.

„Nem tudok mást mondani – fogalmazott. – Nem tudom, kinek áll érdekében álhíreket szivárogtatni. A kapcsolatom Joannal tökéletes, és nem tudom, mi lesz a jövőben, mert nincs megírva, de annyit mondhatok, hogy ma remek a viszonyunk, nemcsak szakmai, hanem személyes szinten is. Nagyra értékelem Joant, és nagyon szeretem őt, szinte mintha a fiam lenne, a kapcsolatunk pedig rendkívüli.”

Persze az élet minden területén előfordulhat, hogy a másik fél kicsit mást gondol a helyzetről, ám menedzsere szerint Mir is hasonlóan vélekedik. „Én úgy érzékelem, hogy igen, mivel megmutatta nekem, és továbbra is napról napra megmutatja – felelte erre a felvetésre. – A jövőben majd meglátjuk, hogyan alakul, de ma tökéletes a viszonyunk. Ezek mind kitalált átverések.”

Mir az előző két hétvégét kihagyta, sőt, már Mugellóban is csak pénteken szerepelt, mert a második edzésen kézsérülést szenvedett. Szerencséjére a Holland TT és a Brit Nagydíj között hathetes szünet van, így lesz ideje felépülni, és Sánchez szerint ez meg is fog történni. „Gyógyul a sérüléséből, és úgy gondolom, hogy Silverstone-ra százszázalékos [állapotban] lesz” – jelentette ki.

Mir hamarosan apa lesz

Bár szakmailag borzalmas időszakon megy keresztül, a magánéletben azért jó hírből is jutott a spanyol pilótának. Feleségével, Alejandra López Garróval közösen ugyanis bejelentették, hogy nemsokára gyerekük születik. „Hamarosan Joanet anyukája és apukája leszünk” – olvasható a mindkettőjük által közzétett közösségi médiás bejegyzésben.