back to top
2024. május 01. 05:48
KezdőlapSuperbikeDoningtonban elhagyta a szerencséje Sykest, hónapokra pihenőre kényszerül a BMW pilótája

Doningtonban elhagyta a szerencséje Sykest, hónapokra pihenőre kényszerül a BMW pilótája

A BMW-nél a sérült Michael van der Mark helyett másodszor is beugró versenyző, Tom Sykes előtt hossú felépülés áll a Donington Parkban történt súlyos balesete után.

Amikor a SPEEDWEEK.com múlt csütörtökön a Donington Parkban találkozott a helyettes pilótával egy interjú erejéig, a sérülésekről volt szó.

„Lekopogom, hogy nagyon szerencsés voltam a karrierem során ebből a szempontból” ─ mondta Tom Sykes.

Bárcsak ne kiabálta volna el. A második főfutam első körében Sykes a 8-as kanyar kijáratánál egy hatalmas highside-ot szenvedett el, és a magasba katapultált. Mivel a bukás a mezőny közepén történt, nagy szerencséje volt, hogy egyetlen versenyző sem hajtott át rajta. Michael Ruben Rinaldi keményen fékezett, és sikerült valamennyire elkerülnie a bukást, de elesett, ahogy a mögötte motorozó Loris Baz is.

Nem Rinaldi sérült meg a legsúlyosabban a horrorisztikus többfős bukásban Doningtonban vasárnap

A BMW szerint Sykes M1000RR-ével nem volt műszaki probléma, ez egy vezetési hiba volt. Megfigyelők a baleset után azt találgatták, hogy hasonló probléma lehetett, mint Michael van der Mark asseni eseténél.

„Láttam a videót Tomról, van néhány bukkanó a kanyarban” ─ magyarázta Scott Redding.

„Van kipörgésgátlónk, de egy bizonyos ponton az már elég. Bízunk az elektronikában, de az sem old meg mindent, és az ilyen esetek sem elkerülhetőek állandóan.

Sykesnak tíz bordája tört el, ebből három többszörös, valamint a bal bokája. Az angolnak még több napot kell kórházban töltenie Nottinghamben.