back to top
2024. május 13. 18:48
KezdőlapMoto2Acosta: A tabellán elfoglalt pozíció másodlagos

Acosta: A tabellán elfoglalt pozíció másodlagos

Pedro Acosta visszatekintett a 2023-as szezonjának első felére, és elmondta, mit talál most könnyebbnek a Moto2-es újonc idényéhez képest.

A 2021-es szenzációs Moto3-as világbajnoki győzelem után nagy elvárások nehezedtek Pedro Acosta vállára, amikor 2022-ben a Red Bull KTM Ajo csapatával feljutott a Moto2-es világbajnokságba.

Első szezonja a középső géposztályban azonban nem volt teljesen egyszerű. Néhány hiba, különösen a szezon elején, megnehezítette a spanyol számára a debütálást. Ennek ellenére három győzelmet és további két dobogós helyezést szerzett az idény során. Az összesítésben az ötödik helyen végzett, így a 2023-as bajnoki cím egyik legfőbb várományosának tartották. Acosta azonban eleinte visszafogottan nyilatkozott:

„A szezon kezdete előtt nem voltak nagy elvárásaim, de arra akartam koncentrálni, hogy minél kevesebb hibát kövessek el.”

A MotoGP-ben szerepel jövőre az egyik legnagyobb tehetség, Pedro Acosta

A 2023-as szezon első nyolc futamán a „mazarróni cápa” végül méltóvá vált a favorit szerepére. Minimalizálta a hibákat, mindössze egy Le Mans-i versenybaleset szerepel a szezon eddigi mérlegén. Másrészt négy győzelemmel és további három dobogós helyezéssel áll a tabella második helyén, nyolc ponttal lemaradva Tony Arbolino mögött.

„Minden téren fejlődtem a tavalyi évhez képest, tanultam a hibáimból, hogy a jövőben elkerüljem őket. Arra is koncentráltam, hogy erősebb legyek a szombati kvalifikáción. Ez megkönnyíti a helyzetemet a vasárnapi versenyen.”

Az, hogy jelenleg a tabellán Arbolino mögött áll, nem zavarja a spanyolt.

„A tabellán elfoglalt pozíció másodlagos. Az a fontos, hogy versenyképesek legyünk, és minden vasárnap a győzelemért vagy legalább a dobogós helyekért küzdhessünk. Ez nagyon magabiztossá tesz engem. Ugyan  szeretnék egy kicsit gyorsabb lenni vizes pályán, valamint a kvalifikáción is szeretnék robbanékonyabb lenni. Ezen a két szemponton fogunk dolgozni a következő versenyeken.”