2024. április 28. 13:34
KezdőlapSuperbikeMostban dőlhet el, ki lesz Bautista csapattársa 2024-ben

Mostban dőlhet el, ki lesz Bautista csapattársa 2024-ben

Stefano Cecconi a Ducatival közösen a következő napokban dönt arról, hogy ki fog 2024-ben a gyári csapatban versenyezni Álvaro Bautista mellett. Michael Rinaldi helye közel sem biztos.

Michael Ruben Rinaldi 2021 óta versenyez a Ducati gyári csapatánál, és ez idő alatt 16 dobogós helyezést szerzett, köztük három győzelmet. Ezekben az években a világbajnokságon az ötödik és a negyedik helyen végzett, jelenleg pedig a hatodik.

A 27 éves versenyző tudja: ez nem lesz elég ahhoz, hogy 2024-re is megőrizze helyét a világbajnok Álvaro Bautista mellett.

„A helyzetem nehéz” ─ ismerte el Rinaldi.

„Egész pályafutásom alatt keményen dolgoztam, tavaly télen még a szokásosnál is többet. Nagyobb erőfeszítéseket teszek, mint valaha. Tudom, hogy jobb vagyok, de az eredmények nem jönnek, pedig elengedhetetlenek lennének ahhoz, hogy bizonyítsak. Valami mindig történik. Nincs más választásom, minthogy tovább küzdjek.”

Stefano Cecconi a Ducatival közösen szerette volna eldönteni, kivel gurul pályára 2024-ben, de Claudio Domenicali, Gigi Dall’Igna és Paolo Ciabatti az angliai „Goodwood Festival of Speed”-en voltak. A tervek véglegesítésére most kerül sor a következő, július utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő rendezvény előtt Mostban.

Nem Rinaldi sérült meg a legsúlyosabban a horrorisztikus többfős bukásban Doningtonban vasárnap

Az Aruba 2016 óta támogatja Rinaldit, de az elképzelések szerint átigazolna a Go Eleven Ducati csapathoz, amelynél 2020-ban már versenyzett.

A Ducati Corse vezérigazgatója, Gigi Dall’Igna egyelőre úgy látja, hogy a korábbi MotoGP-pilóta Andrea Iannone kerülne az említett csapathoz. A 33 éves versenyző jelenleg négyéves doppingeltiltását tölti, de a neve még mindig ismert. Hogy mennyire lenne gyors, azt senki sem tudja megjósolni. Rinaldi biztos befutó lenne a Go Eleven számára, míg Iannone szerződtetése kockázatos.

A jelenlegi versenyzővel, Philipp Öttllel is folytathatnák, de ha csak egy motor áll majd rendelkezésre, Öttl aligha fog érvényesülni Rinaldi vagy Iannone ellen. Az idei szezonban nyújtott teljesítménye nem volt elég meggyőző.