back to top
2024. május 10. 11:46
KezdőlapMotoGPJoan Mir egy olasz gyártó ajtaján kopogtat lehetőségért, de közel sem biztos,...

Joan Mir egy olasz gyártó ajtaján kopogtat lehetőségért, de közel sem biztos, hogy megkapja azt

Joan Mir tárgyal a Ducatival arról, hogy csatlakozzon hozzájuk a 2024-es MotoGP-szezonra.

A Motosprint beszámolója szerint „több felállás is tárgyalás alatt van”, amelyek mindegyike azt jelentené, hogy elhagyja a Hondát. A Gresini Racing csapat az a hely, amelyre Joan Mir szemet vetett a Ducati felállásán belül. Várhatóan felszabadul egy hely, ha megválik az alakulat Fabio di Giannantoniótól, de a 2020-as világbajnok nem az egyetlen jelölt a hely betöltésére.

Menekülne a Hondától a szenvedő Mir? – menedzsere válaszolt

Tony Arbolino a Moto2-ből igazolna fel, és Johann Zarco is a pletykák szerint egy olyan átrendeződés része lehet, amelynek során Marco Bezzecchi talán a Pramachoz igazol.

„Nem biztos, hogy Mir lesz a befutó” ─ áll a jelentésben, azonban az érdeklődése egy újabb izgalmas lehetőséget ad a Ducati számára a 2024-es versenyzői felállásban.

Mir az első évének közepén jár a Repsol Honda versenyzőjeként, és a szerződés értelmében a következő szezonra is megtarthatják őt. Azonban a 2023-as idény elég szerencsétlenül alakul számára. A spanyol jelenleg kézsérülésből lábadozik, de várhatóan augusztus 6-án Silverstone-ra már visszatérhet.