back to top
2024. május 03. 20:06
KezdőlapMotoGPTöbb név is felmerült Álex Rins helyettesítésére Silverstone-ban

Több név is felmerült Álex Rins helyettesítésére Silverstone-ban

Egy dolog biztos: Álex Rinsnek hosszabb szünetet kell tartania, ezért az LCR Hondának szüksége van a Brit Nagydíjra egy helyettes pilótára. A választás miért ne eshetne épp Iker Lecuonára?

Álex Rins kihagyja a szezon második felének első futamát Silverstone-ban a Mugellóban elszenvedett lábsérülése miatt. Csapatfőnöke, Lucio Cecchinello a héten megerősítette ezt a SPEEDWEEK.com-nak.

Így kézenfekvő lenne egy újabb esély Stefan Bradlnek, aki június végén Assenben már képviselte az austini győztest. Valójában azonban egy másik lehetőség is felmerült: a Honda Iker Lecuonának szeretne még egy MotoGP-s lehetőséget adni, szintén egy esetleges visszatérés okán, mint állandó versenyző. A 24 éves valenciai pilóta az idei szezonban már helyettesítette Marc Márquezt és Joan Mirt a Repsol Honda csapatában Jerezben és Assenben.

Már most eldőlt, hogy a következő futamot is ki kell hagynia Álex Rinsnek

Lecuonának tulajdonképpen Suzukában indult volna augusztus első hétvégéjén, Takumi Takahashi és  Xavi Vierge mellett, mert Tetsuta Nagashima megsérült. Nagashima azonban most úgy tűnik, hogy időben felépül, és így Suzukában átveheti Lecuona helyét. Erről a motorsport.com spanyol kollégái számoltak be.

A SPEEDWEEK.com kérdésére Cecchinello megerősítette, hogy Lecuona neve is felmerült a Brit Nagydíjra vonatkozóan Rins helyettesítésére.

„Ez az egyik lehetőség, de még tisztáznom kell néhány dolgot Lecuona menedzserével” ─ tette hozzá az olasz.