back to top
2024. május 02. 20:13
KezdőlapMotoGPReagált a pletykákra Di Giannantonio, aki alatt az egyik legjobban inog az...

Reagált a pletykákra Di Giannantonio, aki alatt az egyik legjobban inog az ülés

Fabio Di Giannantonio tisztában van a vele kapcsolatos pletykákkal, de ez csak arra sarkallja, hogy a következő futamokon jól szerepeljen. A Gresini versenyzője arról is beszélt, hogy a műtétjének lesz-e rossz hatása a teljesítményére.

Ha van valaki a MotoGP mezőnyében, akinek nagy veszélyben van az ülése, akkor az mindenképpen Fabio Di Giannantonio. Az olasz pilóta a második szezonját teljesíti a királykategóriában, de egyelőre közel sem hozza az elvárható teljesítményt. Tavaly ő végzett a leghátrébb a tabellán a Ducati versenyzői közül, most pedig minden bizonnyal csak azért nem ő az utolsó közülük, mert Enea Bastianini a szezonnyitón megsérült, és amellett, hogy négy hétvégét kihagyott, ez a visszatérése után is hatással volt rá.

A Gresini versenyzőjének meg vannak számlálva a napjai a MotoGP-ben

Ennek következtében felröppentek a pletykák, hogy a 24 éves pilóta év végén távozhat a Gresinitől és egyúttal az egész MotoGP-ből. Pótlására a legtöbben a Moto2 listavezetőjét, Tony Arbolinót, illetve a Yamahánál szintén nehéz helyzetben lévő Franco Morbidellit tartják a legesélyesebbnek, de Johann Zarco neve is felmerült. Di Giannantonio azonban ennek ellenére is motiváltan várja az idény második részét.

„Tényleg nagyon motivált vagyok, mert rendkívül szép fejlődésen mentünk keresztül idén – nyilatkozta az olasz Sky-nak. – Sok pletyka kering, többek között rólam is, de ez igazából motivál engem. A következő három-négy futamon nagyon jól akarok teljesíteni, hogy a jövő évre nézve jó pozícióba kerüljek. Minden versenyző számára, akinek szerződést kell hosszabbítania, fontos, hogy jól teljesítsen. Általában ez a helyzet. Motivált vagyok, főleg azért, mert nagyon nagy a potenciál. Most úgy tűnik, hogy a Ducati a legjobb motor a mezőnyben. Már csak néhány apró módosítás hiányzik, amit futamról futamra végzünk el. Azonban tényleg azt kell mondanom, hogy érzésem szerint felkészültünk Silverstone-ra.”

A Gresini motorosának helyzetét aligha könnyíti meg, hogy a nyári szünet elején egy műtétet is el kellett végezni rajta. Ezzel egyébként ő lett a tizenharmadik állandó versenyző, aki idén a motoron szerzett sérülése miatt kés alá feküdt. Di Giannantonio ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Brit Nagydíjon ebből már semmit nem fog érezni.

„Volt egy kis alkarműtétem, amely nekünk, versenyzőknek már-már rutinszerű – jelentette ki, majd azt is elárulta, hogy mi a helyzet a rehabilitációjával. – A felépülés jól halad, fizioterápián vagyok, és jövő hétre már százszázalékos állapotban leszek. Szóval motiváltan fogunk megérkezni Silverstone-ba.”

Újabb MotoGP-versenyzőt kellett megműteni (kép)

Kérdés, hogy az augusztus 4-e és 6-a közötti futamhétvégén, illetve utána lesz-e még miért küzdenie, amit a MotoGP-ülését illeti. A gyártók és a csapatok ugyanis sokszor a nyári szünetben döntenek a következő évi felállásukról, és ha ez a Gresini esetében is így lesz, akkor a 34 ponttal a bajnokság tizenötödik helyén álló Di Giannantonio aligha van jó helyzetben.