back to top
2024. május 06. 06:07
KezdőlapSuperbikeBautista nem bírta el a nyomást, amit Razgatlıoğlu helyezett rá Imolában?

Bautista nem bírta el a nyomást, amit Razgatlıoğlu helyezett rá Imolában?

A 2023-as Superbike-világbajnokság imolai találkozóján Álvaro Bautista hibát követett el. A Yamaha-tábor szerint ez nem történt volna meg, ha Toprak Razgatlıoğlu nem tartja nyomás alatt a spanyolt.

Álvaro Bautista eredményei a 2023-as Superbike-világbajnokságon nagyszerűen alakulnak. A Ducati versenyzőjének 17 győzelme van eddig. Mindössze két versenybaleset árnyékolja be a tökéletes képet: az első a lomboki Superpole-on történt, a második pedig a múlt hétvégén, a vasárnapi imolai főfutamon.

Toprak Razgatlıoğlu nyerte a sprintversenyt, jelentős nyomást helyezve ezzel Bautistára. Az ilyen napok emlékeztetik a Pata Yamaha csapatfőnökét, Paul Denninget arra, hogy a kivételes török versenyző mennyire fontos a Superbike-projekt számára, és mennyire fog hiányozni jövőre, amikor már a BMW színeiben fog versenyezni.

Razgatlıoğlut felhúzták, de így is legyőzte a bemelegítésen bukó Bautistát Imolában

„Ez volt a Yamaha első győzelme a Superpole-on Imolában, és egyben az egyik legizgalmasabb csata, amit valaha is vívott. Toprak folyamatos nyomása valószínűleg hozzájárult Álvaro délutáni hibájához.”

Denning ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a Ducati V4R közelmúltbeli fordulatszám-csökkentése nem elég az esélyegyenlőség megteremtéséhez.

„Toprak agresszívan motorozott, mint mindig az első futamban, sok körön át vezette a versenyt, és mindent beleadott, hogy megszerezze a győzelmet, de mint egy kihagyott lemez, ez megint nem volt elég. Ez az egész rendelkezés egy vicc! Bár Álvaro kétségtelenül első osztályúan motorozik, az erőviszonyok a végén egyértelműen nem stimmeltek ismét.”